Gustavsborg PRE

Senaste inläggen

Av Ann-Britt - 8 mars 2015 17:54

Futura har burit ryttare stillastående några gånger och i veckan som gick har hon dessutom promenerat med ryttare. Står fortfarande stilla, lugnt och fint. Det bådar gott.

Planen är att kunna annonsera henne som ridhäst under våren.

Azora har varit piggelin. Galopperade av egen fri vilja och med rörelseglädje. Det verkade släppa en del spänningar för hon gick och frustade länge efter galoppen.

Estela tuffar på och trivs med cordeon.

Sakta tar vi oss ur vinterdvalan.

ANNONS
Av Ann-Britt - 2 mars 2015 19:19

Ingrid provade cordeo på Estela och det gick hem. Estela såg mer avslappnad ut och det såg ut som att hon gick och testade olika sätt att hålla huvudet. Lite lösare i nacken också tycker jag.

Den får hon ha på sig fler gånger.

Jag försökte övertyga Azora om att det var jättekul att bli riden. Hon tyckte jag snackade mest skit. Vet inte vad det var med henne, men rida blev det inte mycket av. Hon brukar inte bete sig så och jag får väl anta att hon kände något obehag. Hon ville ingenting alls. Bara tjurade.

Jag jobbade henne vid hand ett tag. I vänster varv frustade hon och gick jättebra. I höger anföll rymden. Så ja, något var det nog som inte stämde

Jag hoppade upp tre -fyra gånger och gick ett par varv. Då stod hon still hur fint som helst. Men hon ville bara gå i vänster varv.

Skit, jag som var lite taggad.

Jag tog lassoringen som cordeo. Inte alls samma sak, jag vet, men man tager vad man haver.

Fotot är inte från idag. Den gången var hon mer medgörlig. Hon var inte sur, fast det ser så ut :-)

ANNONS
Av Ann-Britt - 1 mars 2015 18:26

Vårvädret har visat sig från sin sämsta sida i helgen. Fy, det krävdes ett långt varmt bad innan jag fick tillbaka normal kroppstemperatur.

Tack till alla er som trotsat kylan och jobbat på så duktigt. Som vanligt gjorde alla rejäla kliv framåt och stämningen var härligt varm. Det hjälpte upp situationen när snön yrde och vinden ven.

Jag är för trött för att skriva några intelligenta reflektioner idag. Jag bjuder på några bilder istället :-)

Minsta deltagaren, 15 veckor gammal. Otroligt gulligt charmtroll.

Lilla charmtrollets matte med ett något större charmtroll. Han är rysligt grann och matte Jenny ser nöjd ut.

Ann fick några aha-upplevelser. Venus har utvecklats fantastiskt fint. Det är så roligt att se de hästar som varit med ett tag på kurserna. I många fall är det helt nya individer både till kropp och själ. För något år sedan hade nog Ann inte funderat på barbackaridning.

Lotta och Kayo längst bak. Katherine och Mikines främst.

Igår var det hunddagis i hallen. Fyra snälla tikar samsades om utrymmet.

Av Ann-Britt - 28 februari 2015 11:43

Vi fick bra tips som vi ska testa på Estela & Azora. Azora vill gärna få tendens till underhals och det har varit svårt att korrigera.

Cordeo måste jag prova på henne. Claudia jobbade med att lyfta bröstbenets riktning och även med att föra bogarna med cordeon.

Estela vill hålla sin nacke och detta fenomen är alltid ett tecken på problem någon annanstans. Kan vara en idé att se vad cordeon kan hjälpa till med.Jenny arbetar med skolskritten och att behålla avspänning i skritten.

Av Ann-Britt - 28 februari 2015 08:37

Snart nog drar vi igång och håller på till sena kvällen.

Jag fixar kaffe och väntar på att frallorna ska anlända.

Ska försöka vara lite duktig och fotografera den här gången.

Av Ann-Britt - 26 februari 2015 16:31

Igår var det stora röjardagen i stallet. Fem bäddar tömdes för att göra plats för våra kursdeltagare i helgen. Fy så tungt det är. Vi hade vårt vanliga stalljobb dessutom. Jag var tämligen mörbultad.

När jag tömde bäddar tömde maken en annan box där vi ställt de gamla fönstren och annat skräp. Container var beställd och himmel så skönt att bli av med en massa bråte.

Vi tar det värsta nu och fortsätter efter kursen. Det är en massa förberedelser till kursen som får gå först.

Instruktör är Hanna Engström och jag ser fram emot helgen. Jag brukar bli fullproppad med ny energi och det känns lite som att det behövs nu.

Futura har skött sig exemplariskt. Hon sadlas lös i boxen och står blickstilla vid upp - och avsittning. Mycket trevligt och viktigt.

Mitt i all städröra var det kolossalt skönt att höra vår elektriker säga att vårt stall var det renaste och finaste stall han varit i. Själv ser jag bara det jag inte hunnit med. Han var väl lite väl snäll men jag suger i mig :-)


Clematisen har vårkänslor.

Av Ann-Britt - 21 februari 2015 18:45

Tänk att de alltid lyckas få mig på gott humör de där pållarna.

Regnet öste ner och humöret var i skorna när vi tog in.

Jag behövde få upp värmen så jag verkade några hovar. Iklädd jeans, som när jag var klar var totalt blöta och leriga. På med nya torra brallor.

Vi var tre personer som engagerade oss, Ingrid, maken och jag. Vi startade med Futura, sadlad, och hon var jätteduktig. Jag hängde lite och skramlade med sadeln och petade med foten i sidan. Sådär lite allmänt klantigt. Hon tar det som en kvinna. <3

Nästa häst var Estela, som Ingrid red. Stellisen har en förmåga att hålla sin nacke. Hon vill inte riktigt släppa. Det kom dock några fina steg på slutet och hon bjöd på fantastisk trav stundtals. Hon flöt fram. Underbart att se.

Efter damerna var det Bailarinos tur. Kenneth jobbade honom lös. Mest bus. Fast man ser att Bailarino hela tiden har full koll på Kenneth. Det syntes väldigt väl när vi tittade på några filmsnuttar som jag tog. Det är så himla kul att jobba med honom.


Vår blöta Futura på nedersta bilden.

Av Ann-Britt - 21 februari 2015 13:04

Futura är back in business sedan någon dag. Hon får mysa i gräshagen någon dag till.

Det här regnet är så fruktansvärt onödigt. Vi hade precis blivit av med geggan :-(

Dags att bryta vinterkoman och komma igång med träningen. Oh, så sugen jag känner mig (inte). De hästar jag hittills jobbat lite med har vilat sig i form. Trevligt! Där fick jag bevis nog för att ta det lugnt årets tristaste period.

Kroppen är trött av allt stalljobb. Även om maken och jag delar sysslorna är det rätt tufft med 9 hästar på box. Tänk om det funnits lönsamhet nog till Active stable. Då hade jag beställt grejor direkt. Och så bra för hästarna.

Är det någon bloggläsare som har lönsam boxuthyrning? Nä, tänkte väl det :-)


Fin sjö på grannens åker och massor av fiskmåsar på fälten. Det var 5 sångsvanar som höll till hos grannen ett bra tag. Då är det blött.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se