Gustavsborg PRE

Senaste inläggen

Av Ann-Britt - 2 april 2015 11:38

Två väldigt högljudda tranor ackompanjerade oss när vi promenerade ut med hingstarna.

Du store vilket oljud. Jag vill inte ens tänka på hur 18000 skulle låta. Det är väl det antal, minst, som samlas på de populära platserna.

Hingstarna var fullt beredda på strid om pjoddarna skulle få för sig att attackera husse och matte. Vi bedyrade att de var fredliga, om än något stökiga, pjoddar.

Jag tror nog att de vilar upp sig hos oss någon dag. Trevligt besök.


     

ANNONS
Av Ann-Britt - 1 april 2015 21:26

Hon är så duktig vår lilla gumma. Igår blev det några travsteg med Ingrid på ryggen. Futura känns helt stabil, inte sådär vinglig som många hästar blir när de får en ryttare på ryggen.


Tänk vad hon förvånat oss. Vår lilla snurrmaja visade sig vara en klok dam. Å andra sidan har vi reviderat vårt sätt att se på henne och hon växer med uppgiften. Som sagt tidigare, man får vad man ber om.


Jag har läst lite om psychocybernetics. Vet inget svenskt ord för det. I korthet betyder det just att man styr hjärnan med sitt eget tänkande. Förväntar man sig något negativt får man det och tvärtom. Det gäller alltså att se det positiva målet framför sig hela tiden. Vi ser framför oss en lugn och fin Futura som klarar inridningen galant och hon visar sig givetvis uppfylla målet.


Lite mer tankar om att hästen speglar oss.


Ofta frågar hästköpare om hästen är trafiksäker, går att lasta, kan ridas ut osv, osv. Tyvärr är all träning en färskvara. Sedan är det upp till nästa ägare att bevisa att hon/han är värd att lita på. Lite som att köpa en häst som går medelsvår när man själv ligger på Lätt C-nivå. Det funkar liksom inte riktigt så. Man blir inte medelsvår ryttare automatiskt för att hästen klarar programmet.


Hästar är här och nu. Det är både bra och dåligt. Är du stirrig och nervös blir hästen det också, men om du är lugn blir hästen lugn. Den går inte och grunnar på en massa utan tar dig som du är. Verkar du OK följer hästen dig. Men du måste vara närvarande. Hästar avslöjar en direkt om man förställer sig. Är du rädd är det bättre att berätta det för hästen. Den märker det ändå på din andning mm. Den blir bara frustrerad om du har en glättig attityd när du inom dig är stressad, rädd eller ledsen för något.


Försök med psychocybernetics. Se bilden framför dig hur du rider lugnt och fint förbi soptunnor och annat som brukar vara farligt. Tänk aldrig ordet "inte". Hästen förstår inte det ordet. Tänker du "det finns inga monster i soptunnan" ser hästen bara monstret.


Tänk inga negativa tankar om dig eller din ridning. För till slut tror hjärnan på det negativa och du kommer aldrig framåt. Se bara positiva mål framför dig. Dela upp det i mindre delmål om det känns bättre.


Jag försöker att inte titta på alla gräsliga filmer som ligger på fb, med hästar som rids illa, blå tungor osv. Jag väljer att titta på de fina och positiva filmerna. Försöker peppra min hjärna med vacker ridning. Det är ju det som jag vill ha som mitt inre mål.


Jag är min häst lärare och det är min uppgift att ta den framåt, att få den att växa som individ. Att få den att bli glad och att känna sig duktig. Då gäller det att ha fina filmer som snurrar i huvudet.


Här en bild från ifjol när Futura fick vara med och se sin mamma med sadel och ryttare. En bra skola för unga hästar. OK, kan mamma som kan nog jag :-)


 

ANNONS
Av Ann-Britt - 30 mars 2015 13:12

Just nu försöker jag inbilla min hjärna att det är sol och varmt ute.

Provar tricket att hålla en penna i munnen för att locka fram ett leende. Det räcker att titta mig själv i spegeln, med pennan på tvären i munnen, så är det skrattet fixat.

Planerar vår operafest i maj. Det är roligt arbete :-) Och en helg med hästunderstödd terapi. Också roligt arbete

Av Ann-Britt - 30 mars 2015 10:22

För att göra paradiset fullkomligt tyckte de att två ston skulle få följa med, men njae där höll vi inte med.

Det är stora sjöar i hagarna och damerna fick stanna inne idag. Nog för att de mår bra av frisk luft, men snålblåst, ösregn och sjöar gör ingen glad. Och hagarna blir en lersörja om sju pigga damer får gå löst på dem.

Lite tur ändå att ingen gödning är utkörd. Den hade varit "down under" vid det här laget.


Grabbarna klagar inte. Gräs! De har knappt förflyttat sig sedan vi släppte ut. De har fullt upp med gräset bara vid grinden.

Av Ann-Britt - 29 mars 2015 16:03

Barnbarnet och jag.

Om ni visste hur roligt man kan ha med en 15 cm hög grushög! Då är jag säker på att alla skulle skaffa sig en sådan genast. ?

Det gäller bara att ha någon att hålla hårt i handen.

Underbara lilla unge vad jag är glad att jag får hoppa med dig.

Av Ann-Britt - 23 mars 2015 13:52

If you change the way you're looking at things, the things you're looking at will change.

Någon klok man har sagt detta. Wayne Dyer tror jag.

Detta stämmer otroligt väl med hästar. Ja, även med människor, men de är inte lika ärliga som hästar och kan förställa sig. Av en häst får du alltid ett ärligt svar. Tyvärr kan man väl säga ibland när man får sin egen spegelbild i nosen.

Jag ska utveckla detta tema mer under veckan.


Av Ann-Britt - 20 mars 2015 21:02

Aj, aj, jag har hittat magmuskler som sovit gott hela vintern. Min utgrävning av odlingslådan väckte allihopa. Svårt att ta sig ur soffan.

Mer grävning behövs med andra ord.


Snart är det så här frodigt igen.

Jag väntar tålmodigt på att dahliorna ska börja skjuta skott. De verkar ha överlevt mitt ruggiga sätt att behandla dem. De kommer nog igång.

Av Ann-Britt - 20 mars 2015 16:07

Igår fick jag hjälp av barnbarnet så då blev det mycket roligare att gräva i odlingslådan. Torven/jorden var helt stenhård av gamla rötter.

Jag grävde och luckrade och barnbarnet toppdressade gräsmattan, grävde i singeln och lite annat. Det är roligt när man är två.

Vi hittade flera vitlökar som var kvar i jorden sedan ifjol. Lite sensommarkänsla när vi drog upp dem.

Efter mycket luckrande kom jag fram till att jorden duger ett år till med lite tillskott av gödsel och ett par säckar plantjord.

Då fick jag jord över så det räcker till min potatisodling. I år testar vi Casablanca. Ingen ekonomi i att odla själv, men jag gillar känslan att kunna skörda midsommarpotatis hemma. Förhoppningsvis blir de klara i tid.

I helgen har vi besök av vårt hundgäng, Agility står på schemat. Jättetrevligt!

Jag gratulerar Ingrid och Pelle till 9 fina valpar och till 2 redan sålda.

Inget bra på TV som vanligt ikväll, så det får bli fortsättning på träningen med Azora, Divina och Estela. Kanske lite med Cassiopeia?


Vitlök

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se