Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 21 september 2015

Svalorna har lämnat stallet och hösten tågar in

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en del jobb.


 


Jag tycker att hösten är en vilsam årstid. Det är nästan så jag känner för att plocka in hästarna bara för att kunna gå ut i stallet på kvällarna och njuta av deras närvaro. Men nä, jag behärskar mig någon månad till. Tids nog ska vi mocka, dra halm, tömma hinkar och packa femtioelva höpåsar.

   


Vi har haft våra små barnbarn på besök i helgen. Helt underbart att få förtroendet att rå om dem. Tyra är nu exakt 5 månader och Atle lite drygt 2 år. Atle är en ganska van gäst, men för lillasyster var det helt nytt att sova över. Sova och sova, inte blev det så mycket sova för mormor och jag blev helt på det klara med varför vi inte är fertila över en viss ålder :-) Det var ganska OK att ha sömnlösa nätter som småbarnsförälder för snart trettio år sedan. Nu vart det lite segare, men jag gör det så gärna ändå. Mot slutet tog jag upp lillan i min säng och det är helt ljuvligt att ligga och kika på henne när hon log i sömnen och snusade så gott.


Katterna kör tvärtomtaktiken mot när vi har hundkurs. Vid hundkurser stannar de inne hela helgen och vid barnbarnsbesök stannar de ute. Tuss var lyrisk igår kväll när hon kröp upp till mig och låg nära, nära. Tramskatter, de där små barnen är verkligen mycket snälla mot djur.


 


Jag tog min första groupie.


 

 
ANNONS
 
App-Linda

App-Linda

21 september 2015 11:43

Mysig beskrivet av ett liv ute i naturen. Saknar djuren i mitt liv väldigt mycket. Har alltid levt med både hund och katt men har numera två små fina pojkar so tyvärr inte tål dessa. Men.. man får vara glad för den tid man fick njuta av deras värme <3

http://www.LiKaMedia.com

Ann-Britt

21 september 2015 11:49

Barnen går förstås först.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Av Ann-Britt - 17 september 2015 10:31

Jag läste en intressant debattartikel i HD idag. Länk här: http://www.hd.se/min-mening/2015/09/17/sluta-folja-andras-digitala-latsasliv-och-folj-dig-sjalv-och-dina-egna-ideer/   De flesta av oss, både äldre och unga, spenderar nog för mycket ti...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se