Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 17 september 2015

Sociala mediers nackdelar

Av Ann-Britt - 17 september 2015 10:31

Jag läste en intressant debattartikel i HD idag. Länk här:

http://www.hd.se/min-mening/2015/09/17/sluta-folja-andras-digitala-latsasliv-och-folj-dig-sjalv-och-dina-egna-ideer/


De flesta av oss, både äldre och unga, spenderar nog för mycket tid på fb och andra sociala medier. Här sitter jag och bloggar t ex :-)


Det fanns också en artikel om en lärare i Hallsberg som pratat om olika kroppstyper på en lektion. Han delade in eleverna i "tjocka" och "smala" och skrev sedan in namnen på de elever i klassen som passade i de olika typerna. Hur tänkte han där? Han blev av med sin tjänst och de två som hamnat i "tjocka" kategorin får 10 000 kronor vardera. Frågan är om pengarna hjälper? Jag tillhörde själv den tjocka kategorin som barn och jag kan precis höra jublet i skolsalen om mitt namn hade skrivits in där. Nä, de 10 000 kronorna hade inte hjälpt mig. Helt ofattbart att en lärare kan göra så 2015.


Det finns mycket gott på nätet och ibland är det roligt att drömma sig bort i andras låtsasliv. Men det får inte ta över och man måste ju vara medveten om att allt som skrivs inte är sant.


Blondinbella var en sådan "låtsastjej" som jag förkastade till en början. Först på senare tid har jag förstått vilken otroligt smart tjej hon är och jag hyser stor beundran. Jag vet inte om hon skulle hamnat i "tjocka" kategorin och blev mobbad på grund av detta, men hon har fått revansch. Faktiskt hör man ofta att kända personer exempelvis författare, skådespelare och företagare varit mobbade och haft som drivkraft att just få revansch. Det låter kanske enkelt men jag tror ändå att man har ett val. Bli ett offer eller ta revansch. En provocerande tanke kanske?


Nu till något vackert och positivt. Bilder av min älskade Gucci, som jag skrev om igår.


     

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jeanette Berndt

17 september 2015 11:05

Helt klart en tankeväckande. De flesta måste nog lägga ner telefonen längre stunder än de gör idag. Och Blondinbella är en driftig entreprenör jag hyser stor respekt för.

Ann-Britt

17 september 2015 12:02

Jag var helt emot smartphone och ville inte ha en. Men för 1 1/2 år sedan föll jag till föga och nu kan jag inte leva utan den.

 
Dorotea Pettersson

Dorotea Pettersson

18 september 2015 15:42

Men fyy vilken underlig aktivitet i en skolklass. De där 10 000 kronorna räcker ingenstans. Hemskt.

Angående Blondinbella så är hon en av mina förebilder. När jag brukar säga det så tittar människor lite konstigt på mig men detta är en smart kvinna. Hon är en otrolig entreprenör med hjärtat på rätta stället. Hon kan uttala sig dumt ibland men om man bara ser henne för den människa och entreprenör som hon är så är briljant.

http://www.dorro.se

Ann-Britt

18 september 2015 15:45

Men visst är det tur att man kan ändra åsikt om folk.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se