Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 15 september 2015

Hjärtats elektromagnetiska fält

Av Ann-Britt - 15 september 2015 10:26


Institute of HeartMath har vid mätning av hjärtats elektromagnetiska fält upptäckt att fältet sträcker sig några meter ut från kroppen. De menar att det är orsaken till att vi kan känna av hur en annan människa mår även om vi inte rör vid dem. Barn och djur är väldigt duktiga på detta.När vi inte mår bra är frekvensen rörig och osammanhängande och vid motsatsen är den klar och harmonisk.Spädbarn, som sover gott, kan vakna av att det far omkring oroliga känslor i rummet. Detta alltså utan att folk är högljudda.Hästar är makalösa på att plocka upp våra sanna känslor. Hela deras överlevnad i flocken går ut på att känna av de andra flockmedlemmarnas känslor och kroppsspråk. Minsta lilla förändring i andning eller muskler som drar ihop sig uppmärksammas. Sådant som vi människor över huvud taget inte ser.


Ofta hör vi ”vad hände” när hästen plötsligt far iväg. Vi är helt enkelt alldeles för långsamma och har missat massor med signaler. Eller bara DEN signalen som signalerade livsfara.Candance Pert har forskat på molekylerna som bär emotionell intelligens, neuropeptider, och menar att de inte enbart genereras i hjärnan utan till väldigt stor del i hjärta och mage/tarm. Magkänsla… Hästar har en väldig massa meter tarmar och det är kanske därför de är så otroliga på att plocka upp våra intentioner.Det är ingen mening att sätta på sig en glad mask inför en häst om man är sorgsen eller en modig mask om man är rädd. Hästen blir mycket frustrerad. I deras värld är det här och nu och ärlighet som gör att de överlever. De läser oss direkt. Om du däremot erkänner dina egna känslor får du ett direkt svar från hästen, som sänker huvudet och den börjar kanske gäspa eller slicka sig runt munnen. Det går på en bråkdels sekund.Att komma till stallet stressad, arg eller ledsen är ingen bra idé om du inte kan erkänna vad du egentligen känner. Det är helt OK att prata med sin häst om vad du känner. Vi är ju verbala individer. Hästen förstår dina känslor, men kanske inte dina ord, och det är gott nock.Det där att hästar skulle känna av att du är rädd och därför vill anfalla stämmer knappast. Hästen blir säkert väldigt frustrerad av att du försöker spela tuff och kaxig när du är rädd och den vill med all säkerhet inte ledas av en sådan person. Det skulle betyda livsfara ute i naturen om en så osann person/häst tog ledarskapet.Vi lånade ut en av våra lugnaste och snällaste hästar, ett sto, en gång för länge sedan på en kurs och efter bara några minuter stod hon på bakbenen och ville iväg. Personens agerande, som såg tämligen normalt ut om än osäkert, utstrålade tydligen livsfara för hästen. Hästen kände instinktivt av de mixade känslorna hos personen och hon ville bort.Våra hingstar är våra bästa lärare. Minsta lilla förändring i andning eller hjärtrytm snappas upp direkt och svaret är ögonblickligt. Exakt samma speglas hos hingsten. Förbaskat jobbigt! Det duger liksom aldrig att säga ”ja men jag gjorde ju inget”.The Law of Attraction har varit på tapeten ganska länge och det är lite spännande det där att man drar till sig samma energier som man själv utstrålar. Ju äldre jag blir ju noggrannare blir jag med att inte spilla energi på människor som dränerar. Kanske gör det att vi får hit väldigt dedikerade och positiva människor på våra kurser. Jag har inte tänkt så mycket på det förrän när vi hade Camille och Gabrielle här. De var så imponerade över energinivån på kursen och alla trevliga, öppna och givmilda personer de mötte. När de åkte sa de ”att det är du och Kenneth som drar till er dessa personer”. Det var ju ett gott omdöme. Ibland har det ringt negativa personer, men de har aldrig dykt upp på kurserna. Jag brukade skoja om att det är jag som skrämmer bort dem redan i telefonen. Ha, ha jag kanske haft helt rätt åtminstone om vi går efter Law of Attraction.


Avslutar med några höstbilder på mina grabbar och vårt fina träd.

       

#elektromagnetiskafält #Gustavsborg #PRE #AR #ridning #hästar #hjärta     


  

 
ANNONS
 
Dorotea Pettersson

Dorotea Pettersson

15 september 2015 13:28

Ja hästarna känner helt klart in sådant som inte vi märker av alla gånger. Jag pysslade med hästar när jag var yngre och detta blev mest tydligt under dressyrträningar tyckte jag.

http://www.dorro.se

Ann-Britt

15 september 2015 13:56

Just därför är jag ingen tävlingsmänniska :-)

 
Maria

Maria

15 september 2015 18:42

Mycket intressant! Var på en kurs i dag i ett helt annat ämne där en del av budskapet var att du blir som dem du umgås med. Därför ska man välja bort dem som sprider negativ energi.

http://Www.pappersbrollop.blogspot.com

Ann-Britt

15 september 2015 19:16

Visst stämmer det!

 
Frida

Frida

15 september 2015 21:05

Vad fint ni har det!
Ja, vi påverkas nog mer än vi tror av vår omgivning. Man blir som man umgås :-)

http://www.fridakabo.se

Ann-Britt

16 september 2015 10:12

Vi har tur som har hästar som kollegor på jobbet :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se