Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

Det finns så många bra tränare

Av Ann-Britt - 20 maj 2015 09:25

Hästbranschen har exploderat och det finns alla de sorters inriktningar och varianter. Mycket trevligt. Det finns något för alla. Jag är själv rätt ny inom området, cirka 20 år med egen häst, och man blir aldrig fullärd.


Jag har alltid gillat de små udda avstickarna ända från min start med hästar. Då var det inte sett med så blida ögon att jag virade in hästar i lindor (TTeam/TTouch) eller höll på med AR. Inom AR har jag varit med sedan den absolut första kursen i Sverige med Bent Branderup. Christina Drangel var min lärare och introducerade både TTeam och AR för mig. Jag hittade ett förhållningssätt till hästen som jag gillade skarpt. Tack för det Christina!


Idag ses det inte som särskilt märkvärdigt att inte vilja tävla. Att vira in i lindor och/eller rida AR har blivit ganska accepterat :-)


Det har varit spännande att följa utvecklingen på AR. Får säga att mycket har blivit mycket bättre. Jag kan egentligen bara uttala mig om Hanna Engströms utbildning och där har ett lyft av bogarna och mer framåt ridning gjort att AR förbättrats.


ST och Marijke de Jong har tillkommit och hennes system har blivit otroligt framgångsrikt trots mycket höga kostnader. I mina ögon är det väldigt mycket detsamma som AR var för 10 år sedan. Inget negativt alls i detta. Många sätt att lära sig saker var nog enklare då. Sluta-hjälpen t ex var superenkel jämfört med dagens variant där den lärs ut på volt. Inte helt enkelt att uppfatta om hästen gör rätt och mycket krångligare för personen som ska utföra hjälpgivningen.


Härom dagen tog jag Aguila, gammtanten, och visade Ingrid det "gamla" sättet och det som tidigare varit svårt blev lätt. Gammtanten älskar sin roll som lärare. Hon fullständigt sken på vår kurs i Hästunderstödd utveckling. Ville vara med på alla övningar. Ju längre jag har denna underbara dam, förstår jag varför jag en gång fastnade för henne. 14 år tillsammans än så länge.


Damerna har fått ny hage och mer gräs. Snart nog är det väl dags att släppa dygnet runt. Men hagarna flyter efter allt regn och de behöver vila några timmar per dygn för att hålla. Damerna får spendera natten på stall.


 


Glada var de när de kom på gröngräset. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se