Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 16 maj 2015

Sjukgymnastik stod på schemat idag

Av Ann-Britt - 16 maj 2015 16:04

Aguila har sedan länge ett väldigt stelt höger bakben. Hon har aldrig varit halt utan kompenserar sitt rörelsemönster. Detta är givetvis inte optimalt även om hon är smärtfri. Därför har jag bestämt mig för att ta tag i problemet.

Jag har jobbat henne några gånger vid hand de senaste veckorna och hon verkar tycka att det är skönt. Hennes gamla kunskaper sitter, trots alla års uppehåll för att vara mamma.

Jag har tittat på Marijke de Jongs gratisvideos och det är ju egentligen så vi tränade AR för några år sedan. Jag tycker Marijkes sätt att lära ut slutan är mycket enklare än det nya AR-sättet.

Eftersom jag gladeligen snor och blandar efter hur det passar mig och den häst jag tränar går jag därför tillbaka till mitt gamla slutakommando.

Lätt som en plätt tyckte Aguila.

Det kommer att göra underverk för henne tror jag.

Estela är stel som en planka i nacke och övre del av halsen. Hon är mjuk som gummi i kroppen och det är därför väldigt lätt att bli lurad och tro att hon är prydligt ställd.

Idag jobbade jag enbart med att få henne att släppa nacken. Jag masserade och försökte visa henne hur hon kunde göra istället.

Till slut fick vi till ett släpp och en ärlig ställning /böjning. Perfekt, då nöjer vi oss här.

Azora får vara inne. Hon har fortfarande ont i benet. Först höll Aguila henne sällskap och nu har vi bytt till Estela. Det var en bättre och lugnare variant. Aguila kan vara rätt högljudd när hon inte har koll på sin flock och flocken väldigt orolig utan henne.

Frid råder på gården.


Full rulle när Aguila kom tillbaka till gänget.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se