Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 14 april 2015

Lilla underbara Futura

Av Ann-Britt - 14 april 2015 19:06

Jag har väl aldrig sett en häst som varit så nöjd med att bli ridhäst, som Futura. Hon är så duktig och hennes ögon är alldelse mjuka och lugna efter passet. Hon är stolt med sitt arbete. Jo, kanske Bailarino :-). Det är ju melodi nummer ett att ha ryttare på ryggen.

Idag har hon fått trava utan longör och det gick prima. Det lustiga är att hon visar inga tecken på den obalans man nästan alltid ser hos alldeles nyinridna hästar. De flesta tar några snabba travsteg för att de kommer i obalans i starten och då är det väldigt lätt att gripreflexen triggas igång och man drar i tyglarna. Det blir förstås fullständigt snurrigt för hästen. Först ber man om fart och samtidigt bromsar man. Vi är ju födda med en stark reflex, vi människor. Håll i!


Med Futura flyter traven igång lika enkelt som hon sedan gör halt eller går ner i skritt. Halsen är framåt-nedåt i avspänning.


Nog är det underbart att jag fick helt fel om hur förloppet skulle komma att arta sig. Jag trodde inte hon skulle bli svår, men lite snurrig trodde jag allt. Härligt när de överbevisar sin skeptiska matte.


   


Futura hälsar på Aciano


Bilder från längesedan ;-) Tänk vad vi inte brukat allvar, men nu ska det bli ändring med det har vi sagt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se