Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 19 mars 2015

Jag gör så mycket fel - ibland och emellanåt - när jag tränar mina hästar

Av Ann-Britt - 19 mars 2015 21:51

Ja, det är minsann inte lätt alla gånger. Vi har nio stycken. De flesta till salu och alla vill ha ridna hästar. Nu anser jag att de flesta PRE mår bra av att ta det lite piano med inridning och vänta tills de är både 4 och 5 år. Lite stressande känns det emellanåt. Lätt att både prestige och stress förstör relationen.Vi har sex stycken unga hästar som börjar bli redo för inridning allihop, eller är påbörjade och någon klar.


Jag har varit duktig ett antal kvällar och tränat hästar istället för att glo på TV. Lilla Divina har fått gå med in i ridhuset några gånger.


Med Divina fick jag mig en tankeställare igår. Då tyckte jag att nu fick vi väl ändå höja ribban lite på vad vi gjorde. Dumt! Jag promenerade runt med henne och allt gick så himla bra. Jag hann tänka att "nu ska jag nog avsluta" men så hann det gå ett par sekunder och då var allt paj och pannkaka och lilla Divina blev jättestressad. Då blev jag ju tvungen at lösa den situationen och fick hålla på ett tag till. Hon blev stressad och jag lite otålig. Och tusan vad jag ångrade mig. Nu hade vi kanske ramlat ner på träningstrappan rejält tänkte jag.


Idag började jag med att be henne om ursäkt och lovade att vi skulle göra en liten kort session. Hon var lugn som en filbunke :-) Vi kollade den fyrbenta snyggingen i spegeln och det var otroligt spännande.


Tack och lov att hästar lever i nuet så det går alltid (nästan) att börja om och de förlåter våra dumheter.


Med Azora har jag provat att använda andningen när jag longerar henne. Att få henne att stanna när jag andas ut. Ha, ha, det funkar. Nu gör hon snygg halt direkt när jag andas ut.Magic Jag jobbade henne på lång tygel och det underlättade enormt med "andningshalterna".


Lite kul, det ska bli spännande att överföra det till ridning.


 


Bailarino med helsyster Divina när de var småttingar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

sofia

4 april 2015 15:25

Intressant! Otippat, att en uppfödare önskar att man ska vänta (!) med inridning/inkörning osv. Vad ser du för vinster med att vänta?

Jag är också av meningen att man kan vänta iaf till hästar är 4 år innan inridning MEN ibland så står 3 årstest och väntar bakom dörren.

Utveckla lite mer varför du tycker man ska vänta? Nyfiken på dina åsikter.

Ann-Britt

4 april 2015 16:13

Jag anser att de är knappast mogna varken i kropp eller psyke som 3-åringar. Vissa är, men långt ifrån alla. Jag har börjat så smått med en när hon var 2,5 år och en annan som 6. Varje individ måste få växa i sin egen takt.
Jag vill att hästarna ska leva länge, länge och då betyder något år hit eller dit med ryttare ingenting.
Man kan göra så mycket roligt utan att sitta på dem.

 
Ingen bild

sofia

24 april 2015 15:18

Mycket klokt! Mycket värdefullt att det finns uppfödare som ser denna kvalité att man kan vänta och ser en annan slags utveckling och vinning - att hästen ska hålla länge!

Gillar ditt sätt att se på detta. :)

Ann-Britt

28 april 2015 09:54

Tack Sofia :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se