Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2014

Ett litet kort pass med Baila

Av Ann-Britt - 29 oktober 2014 09:12

Vi känner oss så bortskämda med alla ston fortfarande ute på bete. Hur länge får vi njuta?


Den här förbaskade tidsomställningen passar inte alls mig. Jag slocknade 21.30 igår och vaknade kl 04.00 Det kan ju tyckas helt onödigt, eller hur? Inte fick jag något vettigt gjort de första två vakna timmarna utan försökte bara somna om, vilket inte fungerade. Klockan 06.00 var jag uppe och släppte in katter, hämtade tidningen och åt frukost.


07.30 tog jag ut Baila för ett litet pass i ridhuset. När han inte hade en ryttare att tråna efter gick det bättre med markarbetet. Den pållen har minst två rävar bakom varje öra :-)


Ena varvet låter han sig longeras hur fint som helst och i det andra ska han bara busa med mig. Kutar 3/4 varv och sedan stannar han och tittar på mig med otroligt nöjd min. Grrrr säger jag, men det hjälper inte. Det gäller att fundera ut ett sätt att bryta ner övningen och "lura" honom.


Jag gick närmre honom och så fick han göra travstarter, gå ner i skritt, trav, skritt och det gick prima. Då kunde han gå varv på varv utan att diskutera. Så fick han en äppelbit när han var duktig. Kanske var det det som gjorde tricket? Men med en ung häst tycker jag att han först och främst ska finna glädje i att jobba med mig. Inte att han till varje pris "lyder". Jag gillar inte det ordet alls förresten!


Vi var båda mycket nöjda med vår prestation efter passet.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se