Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 23 september 2014

Lyckad helgkurs

Av Ann-Britt - 23 september 2014 18:58

Jag börjar känna mig lite tjatig för jag är lika lyrisk efter varje kurs och tycker att denna var den bästa någonsin. Hur kan en instruktör vara på topp och ge så mycket gång efter gång, som Hanna. Vi är så glada som får ha henne hos oss 3-4 gånger om året.


Sedan hjälper den varma och opretentiösa stämningen till. Många i gänget har varit med länge och bjuder på sig själva. Det gör att nya deltagare snabbt kommer in i värmen och vågar släppa loss. Fotfolk känner sig välkomna och det gör förstås också att deltagarna vågar prova lite knasiga saker som gör att de faktiskt kommer framåt i sin ridning.


Här är det praktisk teori där en får leka häst t ex. Kan kännas rysligt fånigt i början, men ack så nyttigt för att bli tydlig i sina hjälper.


 


AR lämpar sig för alla raser och den här bjässen är en boulonnaise. Fantastiskt mjuk och känslig trots sin storlek. Man får inte låta sig luras och tro att en så stor häst på något sätt kräver större eller kraftigare hjälper.


 


Ingrid och Estela gick framåt och kom längre än vad vi vågat hoppas på. Jag investerade i en cavemore och Estela älskar den. Ska fotografera henne med den senare. Här är det den vanliga kapsonen.


   


Igår körde Ingrid och Stellisen ett pass och då på ett nykrattat underlag som var som ett dansgolv. Då såg jag tydligt hur Estela spårade. Det är inte så lätt att se när botten har blivit upptrampad. Men nu kunde jag se att hon satte bakhovarna exakt i framhovarnas spår. Snacka om att spåra. Detta i en avslappnad skritt.


Annars var temat less is more. Att inte göra för mycket med händer, fötter, sits osv. Att man måste våga vänta på en reaktion från hästen. Att försöka minnas känslan av en perfekt rörelse och att hästen bara av den tanken kan utföra rörelsen. Då blir det magi i ridningen. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se