Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2014

Att välja häst

Av Ann-Britt - 31 augusti 2014 13:57

Jag brukar vidhålla att det är hästarna som väljer oss. Lyssnar man på hästen brukar man inte ha en chans. Då kan man försöka vara hur rationell som helst.


Frédéric Pignon är en hästmänniska av icke denna värld. Hans fru, Magali Delgado, likaså. Magalis familj föder upp lusitanos och i en intervju har Frédéric berättat om just detta med att välja häst.


Han sa att man måste följa sitt hjärta och välja en häst som man verkligen känner talar till en. Om man söker en häst som kan samla poäng på tävlingsbanorna t ex, men man inte känner den där extra hjärtklappningen för, får man en bra häst givetvis som utför sina rörelser korrekt och samlar sina poäng. Men man kommer aldrig att känna den där speciella magin som man gör med en häst som talar till ens hjärta.


Väljer man enligt ”hjärteprincipen” kan man även tillsammans med en tämligen alldaglig häst utföra magiska saker.


Det var så roligt att läsa detta för så har jag alltid sagt. Känner man att man mött en själsfrände så löser man alla problem, om det uppstår några, och man får en relation som överträffar allt.


Frédéric berättar om en riktigt besvärlig häst som en ganska oerfaren kvinna blev totalt förälskad i och ville köpa. De försökte på alla sätt avråda henne från att köpa den, men hon var orubblig. Eftersom hon såg bara det goda och vackra i hästen blev den helt omvänd i hennes vård. De fick 20 goda år tillsammans.


Kenneth och jag pratade om vårt gamla besvärliga halvblod idag och undrade hur han skulle blivit om vi köpt honom nu istället för 15 år sedan. Troligen helt annorlunda och kanske t o m trevlig.


Ibland känner jag att det skulle vara roligt att ta mig an en rehabiliteringshäst, men sedan kommer jag till sans igen. Jag är väldigt nöjd med våra supersnälla, lättarbetade hästar.


Vi har pratat en del om det som hände när Aciano sprang till grannen och ju mer vi tänkt på det ju mer har vi insett vilket fantastiskt temperament både han och Bailarino har. Bailarino som står helt allena kvar i hagen efter det dramatiska som hänt, men som trots detta går och betar helt lugnt när vi kommer ut på morgonen. Det hade ju varit helt normalt om han rusat runt och skrikit efter sin kompis.


Jag var säker på att grannen tagit fel när jag såg hur lugn Baila var.


När en 5-årig hingst blivit så skrämd att den rusar iväg till grannen kan ju precis vad som helst hända där. Jag får erkänna att jag såg en hel del obehagliga scener för mitt inre när vi slängde oss i bilen med grimman och åkte iväg.

Visst sa ju grannen att han gick där helt lugnt, men det vågade vi knappt tro på. Hur skulle han reagera när vi skulle fånga honom osv? Det var helt otroligt att se honom strosa bredvid de andras hage utan att ha ställt till med den minsta oreda. Och när han kom fram och stack huvudet i grimman…


Först ett par dagar efteråt när vi landat insåg vi verkligen vilken kille vi har! PRE-temperament när det är som bäst.


  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se