Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2014

Mer partyträning med hästarna

Av Ann-Britt - 20 augusti 2014 14:04

Maken och jag spenderade hela förmiddagen med Estela, Cassiopeia, Aciano och Bailarino. Vi hade så roligt att jag glömde bort min jäsande bröddeg, men den väntade tåligt i byttan :-)


Jag verkade "några hovar" på tjejerna innan vi tog in dem i ridhuset. Estela hade redan partytälttränat så vi tänkte att hon skulle bli en bra läromästare för dottern. Det gick faktiskt riktigt bra. Först hade vi dem i grimmor och sedan fick de botanisera fritt i ridhuset.     


Hingstarna tyckte det var helkul. Yes! Party! Vi tog först in Bailarino. Han stegade med raska steg rakt fram till tältet utan någon som helst tvekan. Han är den modigaste av de två i och för sig. Men Aciano gjorde precis likadant.


 


Vi jobbade med dem helt lösa också efter introduceringen av tältet. Det är bra att passa på när speglarna är skymda av tältet. Lite riskabelt med lösa hingstar och en hel spegelvägg. Vill inte ha några skador tack. Vi ville ha dem att följa oss. Vända, backa osv. Det är lite svårare när man har hela ridhuset. Då gäller det att ha bra koll på sitt kroppsspråk.


Vi ska göra en picadero senare i veckan och ta in gungbrädan. Aciano klev helt sonika upp på läktaren, men det var inte vår idé. Jisses, tänk om den inte hållit för vikten. Där fick vi vifta ner honom. Det blev för modigt. Vi får hitta på lite svårare övningar.


Tiden går fort när man har roligt och helt plötsligt var det lunchdags. Dags att stoppa brödet i ugnen och äta lite mat. Vi släppte ut fyra nöjda hästar i hagarna. De tycker det är kul när det händer något och de får visa sig duktiga.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se