Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2014

Nu har vi gjort upp en plan för Bailarino och Futura

Av Ann-Britt - 14 augusti 2014 10:54

Man ska ju skriva ner sina mål för att de ska nås sägs det. Jag går ett steg längre genom att både skriva ner dem och offentliggöra dem :-) Nu ska det alltså bli allvar av med träningen. Hm...


Ingrid och jag har planerat in två träningspass tillsammans per vecka och några pass tar jag själv. Vi tänkte oss att ha både Baila och Futura ridbara inom tre månader. Sitt- och styrbara i alla fall. Det borde vara en plan som kan hålla.


Baila får ridhusträning och Futura blandat vandringar i byn och ridhus. Futura biljarderar ordentligt och kommer att säljas som trevlig familjehäst/kompis för livet. Jag tror inte hon har någon tävlingskapacitet. Däremot är hon en ljuvlig individ som kan bli hur bra allroundhäst som helst.


Hon har haft sadel på sig flera gånger, men inte ryttare än. Där tänkte vi ta med Estela på promenad runt byn, med ryttare på ryggen så får Futura titta och lära. Hon har faktiskt knappt sett en häst med ryttare. De lär sig mycket genom att gå bredvid och titta på. Precis som barn och vi vuxna för den delen. Då ser hon att det där är ju helt normalt beteende och inget att oroa sig för.


Baila kommer att ridas in med en blandning av akademiskt och klassiskt. Det mjuka akademiska tänket, mycket AR-markarbete, men med mer "vanliga" hjälper. Han hamnar mest troligt hos en ryttare som vill rida dressyr och kanske tävla lite.


Azora är ridbar utan longör och snart även Estela. Så vi tuffar på framåt i lugnt och sakta mak.


Avslutar med mina favoritbilder på 2-hästars hästtransport ā la Spanien.


   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Zadie

14 augusti 2014 14:18

Hej! Jag blir lite nyfiken om ni funderat på varför Futura biljarderar? Jag har alltid sett det som ett symptom och inte något permanent. Är hon inåt-tåad? Har ni experimenterat något med att försöka flytta överrullningspunkten för framhovarna lite utåt? Nå ursäkta mig ni har säkert redan försökt allt men jag kunde inte låta bli att spåna lite högt här. Det vore intressant att se henne i rörelse. :)

Ann-Britt

14 augusti 2014 19:00

Intressanta synpunkter :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se