Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juli 2014

Av Ann-Britt - 6 juli 2014 10:17

Från och med ikväll får Azora och Estela husarrest på nätterna med halm och vatten. De har blivit så grymt tjocka. Vi måste göra något för att begränsa tuggandet.
Himla tur att vi slog den nya hagen och lät den vara utan gödning annars hade den varit omöjlig att släppa dem i.
Nu får vi hålla efter tillväxten och spara den till hösten.
Kanske ett behagligt problem kan tyckas när man har superbete, men ack så farligt med fångrisken.

Vårt fönsterprojekt tar sig. Förhoppningsvis blir det 4 fina fönster på denna sidan idag.
Sedan ska jag "bara" måla om alla portar, dörrar och gamla fönster till den nya kulören.

ANNONS
Av Ann-Britt - 5 juli 2014 22:25

Hu mina ben känns som de tillhör någon annan och ryggen en tredje. Mocka ur bäddar och byta fönster i gammalt stall tar ut sin rätt.


Ett fönster gick som en dans. Men sedan ska man inte tro att de andra är precis likadana. Nä, se de är lite hur som helst. Två är på plats. Ett tredje har fått en ny kant att stå på och det fjärde är klart för montering. Tja, det tar sig. Två av femton sitter där och de två vi förberett för kräver inte så mycket jobb.


Hästarna har fått semester. Vi tar in hingstarna och jobbar lite med dem varje morgon. Baila fick sadel på sig igår och det var väl precis som det skulle vara tyckte han. Odramatisk kille :-)


Vi hade besök av veterinären igår för att dubbelkolla Aguila och det är tyvärr så att hon inte är dräktig. Då väntar vi snällt och kopplar av att vandra runt i ridhuet med surt gloende sto framför besviken unghingst. Nu sover vi alla på saken och återkommer förhoppingsvis med betäckning om någon vecka igen.ANNONS
Av Ann-Britt - 3 juli 2014 17:47

Inte vår ston tydligen. De vill ha varmt och fint väder för att kroppen ska fungera. Åh, så träligt. Aciano jobbar som tusan på att charma Aguila, men hon är totalt ointresserad. Han krummar sin nacke och piafferar och hon bara glor surt på honom. Vad är detta? Ska vi inte få nytta av detta stora fina ägg hon bär på. Börjar tro att det är kört och vi får vänta tre veckor till.


Vi provar ikväll igen och imorgon och dagen efter det.....


Bailarino får lite träning också när vi ändå har ångan uppe. Han var jätteduktig idag. Travade bredvid mig lugnt och fint.


Jag motionerar vidare med min boxtömning. Rätt skönt med mockning igen. Min kropp mår bra av rörelse.


Kenneth plockar fram vad som behövs till fönsterbytet. Jag har tvättat smygarna i de fönster vi ska börja med. Sedan ska det väl sluta ryka in jord i alla fall. Härligt. Rent och fint ska det bli.


Snart nog är de skrangliga fönstren ett minne blott. Jag fotar och dokumenterar.


     

Av Ann-Britt - 1 juli 2014 20:58

Tänk så bekymrad jag var och tänk så bra det har gått. Aciano gör sin plikt och Bailarino får vackert höra på vad brorsan berättar utan att få rycka in och hjälpa till.


Aguila var tyvärr inte dräktig. Hon har ett megastort ägg och veterinären tyckte att det var bara att prova igen. Vi testade igår, men hon var inte redo. Skönt med de gamla garvade damerna som är tydliga med vad som gäller. Svänger hon undan så vill hon inte och då lyssnar vi på det. Ett nej är ett nej även om man är häst. Vi följer inte de nya märkliga resonemangen som domstolen fört när det gäller människor. Att han inte förstod att hon menade nej osv, osv. Hon måste kunna lita på oss och det är superbra träning för Aciano. Han får lära sig att det inte innebär underhållning varje gång.


Han har utvecklats enormt. Från att ha varit ganska ivrig och lite skrikig står han nu helt lugnt. Han piafferar av iver när han är någon meter ifrån henne. Men om Kenneth säger´"nej, du går inte fram än" så lyssnar han på det. Underbart! Det här blir kanon.


Jag trodde faktiskt att det skulle bli värre och värre med hingstighet och att de skulle börja bråka med varandra ju fler gånger Aciano får träffa ston. Tvärtom har hänt. De är lugnare än någonsin. På dagarna går de i gräshagen och nosar igenom allt som damerna lämnat på natten. Sedan är det koll av dam på kvällen för att gå ut i bantarhage på natten.


Det är en vetenskap som vi nu ska försöka lära oss. Tajma varje sto och lära oss hennes beteende och cykler. Azora är tydligen snabb som en vessla och vi har missat henne två gånger. När veterinären trodde hon skulle vara i början av brunsten hade hon redan gått ur. Nu blir det järnkoll så får vi väl se om vi lyckas. Vi har en chans till sedan börjar det bli för sent.


 


Genomnosning av stohögar.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se