Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juli 2014

Av Ann-Britt - 15 juli 2014 21:27

Vi är grymt trötta men väldigt nöjda.

Ingrid och jag jobbade först med Azora och Estela. Därefter Bailarino.

Med gemensam pigg energi fick vi till fina galoppfattningar på Azora. Estela stod alldeles stilla när Ingrid satt upp. Vi nådde våra mål för dagen med råge.

Bailarino fick sadel på sig och vi tog en liten runda på gårdsplanen. Han skötte sig perfekt. Nästa gång är det dags att introducera uppsittningspallen.

Vi kämpar på med våra fönster. Nu är det snart klart. Järnfönstret i förrådet gäckar oss. Det sitter som berget och där gick en massa tid förlorad. Å andra sidan fick vi röjt förrådet. Har slängt 3-4 skottkärror skräp. Flyttade en hylla och organiserade. Hittade massor av spännande grejor. Härligt!

Ett endaste kvar :-)

ANNONS
Av Ann-Britt - 14 juli 2014 22:07

Det förbaskade skummet lever sitt eget liv. Det vänstra var det första vi gjorde. Då flög dessutom skummet in i stallet för det blåste. Tack för aceton! Det i mitten är nummer tre. Det tar sig :-)

Fåglarna har varit snälla i år och lämnat massor med körsbär till oss. Jag äter som varje dag var den sista med bär.

Vi kör sista försöket med våra damer. Killarna börja tycka att damer är rätt trista. Och vi håller med.

ANNONS
Av Ann-Britt - 12 juli 2014 09:30

Gubben och jag tog byarundan igen med tjockisarna. De verkar uppskatta turen nu. Azora var rysligt trög de första gångerna, men idag hade hon fin energi.
Det kändes kyligt. Ganska skön känsla.

Igår grävde jag upp min vitlök. Det har blivit små lökar. Jag var slarvig med underarbetet. Lådan var helt packad med gamla rötter märkte jag när jag skulle försöka få upp löken med en planteringsspade. Spaden vek sig. Det blev till att hämta stora trädgårdsgrepen. Nu har jag luckrat och blandat in ny jord. Och hoppas på större vitlök nästa år.

Av Ann-Britt - 11 juli 2014 08:14

07.27 gick Kenneth och jag byarundan med Azora och Estela. Nu ska det smaka gott med fika. Vi behöver ju inte banta :-)
Igår red Ingrid och jag var ledare. Det gick lysande.
När man vandrar runt bland alla möjliga "faror" så blir PRE-temperamentet tydligt. Ingenting upprör dem. Varken vrålskällande hundar eller tåg.

Av Ann-Britt - 9 juli 2014 18:36

Kollegor till oss skulle visa sina hästar i ett pausinslag och vi hade lovat att hjälpa till några timmar i montern.
Evighetslånga köer dit gjorde att vi var tämligen trötta och varma innan vi ens anlände.
Det blåste halv storm och tur var väl det annars hade vi nog svimmat av värmen.
Undermålig mat till övermåligt pris och massor av folk. Njäe jag är ingen utställningsmänniska. Blev trött på alla prylar och åkte hem utan att handla. Hade faktiskt tänkt göra montrarna lite osäkra. Får ta det en annan gång.
Hoppas intresset för PRE ökat ännu mer nu efter uppvisningen.

Det såg fint ut. Åskådarna fick se både dressyr, hoppning och körning. Lite synd att inte alla hästarna presenterades mer ingående. Falsterbopubliken är antagligen ganska tävlingsinriktad och då kunde det ju vara bra att få veta vilka som tävlades osv. Det finns en del ute på banorna nu och det vet de flesta inte om.
Vi får ofta frågan om det går att tävla med den här rasen. Okunskapen är fortfarande stor tyvärr.

Av Ann-Britt - 8 juli 2014 21:23

Du milde tid så effektiv den är. Dyr som guld men dryg. Jag tvättade fönstergaller och snålade med de dyra dropparna och ändå släppte gammal ingrodd smuts. Det liksom bara gled av.
Jag blev så till mig att jag var tvungen att prova svalbajs och hästgegg som finns på väggarna.
Yes! Det funkade även där. Det har ju varit stört omöjligt att få bort tidigare. Vad jag än tvättat med.
Jag brukar skrubba för hand innan hösten. Högtryck är kanske bra vid själva tvätten men det är ett elände att ta hand om allt vatten efteråt.
Två fönster hann vi med idag. I sakta mak går det framåt.

Av Ann-Britt - 8 juli 2014 14:38

Idag hade jag stora planer med Bailarino. Tyckte det var dags att börja hänga lite på honom. MEN när jag såg den lerpansarbeklädda elefantgråa varelsen som kom glatt joggande mot mig med 2 kilos lerklumpar i manen då tappade jag sugen. Han var lika glad för det och inte ett dugg upprörd över sitt utseende. Får väl hålla med om att han är rätt söt ändå :-)


Tjockisarna verkar ha vant sig vid sina halmnätter och igår var det betydligt lugnare i hagarna. Lite stressande när de står och skriker till varandra. Jag ska mäta dem ikväll så jag har lite koll på om de tappar vikt eller ej.


Igår blev det inga fönster uppsatta. När vi inte var barnvakt vräkte regnet ner och det var inte alls lockande att stå och bolla med nya fönster precis. Kenneth skulle skummat de vi redan satt upp, men det regnade för mycket för det också.


Idag har vi rivit ner tre fönster mot gårdsplanen. De verkar sååå mycket lättare. De är öppningsbara och vi kan ta av fönsterpartiet, vilket gör livet mycket enklare. Dessutom är öppningarna likadana och de har en hel underkant så vi slipper mura nytt eller kila.


Till och med Kenneth som är annars är lite som Ior klämde ur sig att "ja, om jag hittar skruvar så sätter vi nog de där tre idag". Jag är lite mer som Tigger så ni kan förstå clascharna som kan uppstå ;-)


Fy tusan så gött det ska bli att slippa se eländet mer.


 

Av Ann-Britt - 7 juli 2014 12:22

Tycker Azora och Estela. Men de fann sig i det efter ett tag och lugnet la sig i hagarna. Estelas två döttrar höll konsert och hingstarna flöjtade med. Inte för att de visste varför utan mest för att alla andra tjoade.
Kenneth släppte ut dem till de andra vid 7. De måste få lite gräsnjutning.
Det blir nog lugnare ikväll. Det känns väldigt bra att ha tagit beslutet. Damerna har blivit farligt trinda om maggen.

Idag är jag barnvakt och har fönsterpaus på dagen. Lillungen och jag har mumsat i oss torskrygg, färskpotatis och god sås. Nu inväntar jag lugnet som kanske infinner sig om lillungen kan få för sig att vara stilla i sängen och somna. Vilket han visst kan. Nu tog batteriet helt plötsligt slut ? Natti natti

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se