Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 22 juli 2014

Fixar med Kafferepet, vattnar stackars torra blommor o bakar äggfria kakor

Av Ann-Britt - 22 juli 2014 11:58

Låter det förvirrat? Precis så är det. Men jag har roligt och det är ju huvudsaken ;-)


Jag tar mig sakta framåt med vattenslangen längs ridhusväggen. Blommorna har blivit helt åsidosatta p g a vårt fönsterprojekt och diverse annat. Nu är det bara tvunget med livgivande vatten om de inte alla ska döden dö.


Koltrasten har lagt nya ägg i sitt bo i rosen. Och så stör jag henne igen. Var helt säker på att hon övergivit boet när jag klippte rosen. Kanske hon hade det också och har lagt äggen nu. Vet ej om jag ska vara ärlig. Rosskrället var ogenomträngligt när jag klippte. Jag har sett henne ruva, så hon verkar inte alltför rädd.


Hästarna blänker som sola i Karlstad trots bristande pälsvård. De får ha de avlagringar de har som skydd mot flugor och bromsar. Här smakprov på Aguila.


 


Jag testar recept på äggfria sockerkaksvarianter. En vanlig och en chokladvariant är klara. De ser goda ut. Ska testa efter lunchen om de även är ätbara. Dotter med familj kommer senare och hjälper till att äta upp dem.


Vårt Kafferep går mot nya framgångar. Flera utställare kommer tillbaka även i år och det är ju gott betyg. En hel del nya har tillkommit. Totalt blir det runt 20 st. Alpackorna från Alpakahof kommer. De var med även första året. I fjol var det ett gäng från Österlen här.


Ponnyridning blir det för barnen. Ulla Borg kommer med en eller två snälla ponnys. Jag hade annars tänkt ta med Azora och Estela. Vet dock hur mycket det är att stå i när allt drar igång och ska jag gå runt och leda häst hinner jag inte mingla med gästerna. Plus att våra hästar känns för stora för barnen.


En del nya hantverkare kommer. Vi uppdaterar hela tiden på fb-evenemanget och på våra respektive hemsidor.


http://www.gustavsborg.com/default.asp?pid=79  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se