Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2014

Av Ann-Britt - 8 juni 2014 13:04

 


Det SKA gå!!! Tuss - vem annars?

ANNONS
Av Ann-Britt - 8 juni 2014 12:44

Det är kokboksförfattare jag ska bli när jag blir stor har jag kommit fram till. Tänk att jag äntligen vet det då! Ja, jag glömmer förstås inte bort hästarna. De finns kvar de också.


Igår eftermiddag spenderade dottern och jag några timmar på att leta fina tallrikar och annat vi behöver till fotojobb med nya boken. Hur kul som helst och på arbetstid, eller ja det var ju förstås lördag så det kanske inte är vanlig arbetstid men som egen företagare existerar inte sådana petitesser som vanlig arbetstid  :-)


Vi hittade tyg som jag ska sy barnförkläden av. Vi har inte hittat speciellt roliga i färdigt skick så jag får dra fram symaskinen. I verkliga livet är de mer färgglada än på fotot. Tack IKEA för att du finns.


 


Jag provar mig fram med olika flädersaftsrecept och den utan citronsyra blir god. Lite mildare än annars, men OK. Nu ska jag testa ekologiskt socker i nästa sats.

Alexandra har lagat en god rabarbersaft, snabb att göra och smaskig, så den får också komma med i boken.


 


Puttes kokbok är fylld av recept med Nepeta. Det är favvokryddan för tillfället. Jag lär aldrig få se den blomma.


ANNONS
Av Ann-Britt - 7 juni 2014 12:06

Vilket gräsligt ord egentligen och tämligen politiskt inkorrekt, men så hette det på min tid som ung. Den tiden när ingen visste vad en chokladboll var. Hu! Dessutom stoppade man chokladbollen i en fralla och smaskade i sig. Den mellanmålsvarianten måste vara en Helsingborgsvariant? Eller?


Nåväl det var inte ordens korrekthet eller mellanmålsrecept det skulle handla om utan om hur lurad jag låter mig bli av TV-kockarnas snygga attiraljer, läcker reklam och trendiga varumärkesnamn.


Jag har inhandlat en väldigt snygg degskrapa som är komplett värdelös och en disktrasa som drar runt gegget på hela diskbänken om den inte har perfekt grad av fuktighet och är absolut nytvättad. Inga märken nämnda men bild kommer här:


 


När jag kunde ha köpt en enkel träspade från första början. Den är perfekt som både stekspade och degskrapa. Behaglig att hålla i och miljövänlig. Här i sällskap av lika bra salladsgafflar. Inköpta på julmarknaden på Wrams Gunnarstorps slott. Jag köper lite olika grejor varje år från samma tillverkare. Smörknivar, skärbrädor mm.


 


När det gäller miljövänliga disktrasor är bambutrasan inte helt fel. Den får tvättas/kokas några gånger först, men sedan är den ett bra alternativ till Wettex.


#mat #degskrapa #träslev #sallad #recept

Av Ann-Britt - 3 juni 2014 09:41

Det är ju tur mobilen finns då. Vi har underhållit oss med att mocka boxar i väntan på att strömmen ska återkomma. Hingstarna plus deras eventuellt tilltänkta damer har varit inne i natt. Tycke uppstod från killarnas sida och ett väldigt reserverat sådant från Aguila och Azora.
Tiden får utvisa vad det blir. Men visst hade det varit trevligt med två föl trots allt.

Vår rufsiga clematis slår ut alltmer.

Stallväggen täcks snart av vita rosor.

Av Ann-Britt - 2 juni 2014 10:07

Washington State University har nu bevisat detta med sin forskning där barn mellan 11-13 år deltagit. Man mätte kortisolhalten hos barnen. Det visade sig att de barn som varit med hästar hade lägre kortisolhalt jämfört med andra barn.


http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Varlden/2014/5/Hastar-gor-oss-lyckliga-enligt-ny-forskning/


Tror helt säkert att samma gäller för oss vuxna. Jag vet inte hur många gånger som jag varit jättetrött och helst velat bara sitta och såsa, men när jag pallrat mig ut i stallet blir jag bara piggare och piggare. Tiden bara rinner iväg utan att jag tänker på det. Helt säkert sänks min kortisolhalt och piggelin/välbefinnandehormonvärdet höjs.


Vårt barnbarn älskar att pilla lite på de gigantiska, i hans ögon, djuren. Han sticker in sin lilla finger i näsborren på en av hingstarna och piper av förtjusning när andedräkten, varm och mjuk, blåser över hans hand. Hästarna är så otroligt försiktiga med honom. De står alldeles stilla. Nog förstår de att det där lilla livet i mattes famn är väldigt ömtåligt.


 


 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se