Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 16 juni 2014

En god helg

Av Ann-Britt - 16 juni 2014 14:28

Vi var barnvakt i helgen. Igår gick reveljen 04.46 pip. Men vem kan vara morgonsur när man möts av pepparkaksbruna ögon som kisar, en liten rynkad näsa och 8 riskorn i en glatt leende mun. Flirt ā la 1-åring.


Efter ny blöja, lite välling och ett lamt försök att få underverket att somna om blev det istället bus i sängen med mormor och morfar. Hejdlöst roligt att studsa runt och slänga sig mellan maken och mig. Efter någon timma blev det lugnt. Då sov lillen på min arm under dunbolstret. Då gällde det att försöka få en stund själv också med slutna ögon.


Vid frukost ringde vår hösilagepressare och sa att det var dags att pressa. Barnbarnet var helt tagen av åsynen av alla stora maskiner. Högtidsstund att få titta på. Vi var lika glada för vi fick in årets kommande förbrukning plus att vi sålde vallen på rot, som vi hade till salu. Efter ett par veckors återväxt är det klart att släppa på bete där.

 


Dagen rullade på i ett rasande tempo men vi hann minsann till konsert i Frillestads kyrka. God avkoppling med barocktrumpet, sopransång, orgel och piano. Jag fick lära mig att barocktrumpet inte har några ventiler utan alla toner görs med läppar och luft. Komplicerat med andra ord och mycket njutbart. Om man gillar barockmusik förstås, vilket jag gör. Här är en av sångerna vi fick höra om än i något mindre orkesterformat. Fast vi fick höra barocktrumpet. Här är det vanlig med ventiler.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se