Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 14 juni 2014

Bemötande - energinivåer

Av Ann-Britt - 14 juni 2014 09:35

Efter vår utflykt till färgtillverkaren, som tog mycket längre tid än beräknat eftersom det var himla trevligt där, blev det snabblunch på Burger King. Vi måste hinna hem i tid till veterinärens besök kl 16.


Vi sätter oss ner, bakom oss sitter en familj med två pojkar i 5-10 års åldern. Plötsligt hör vi "Jävla svin - lägg av" från pappan. Både Kenneth och jag blir helt stela. Jag som sitter med ryggen mot dem frågar Kenneth "Var det till sönerna han sa så?" och det var det. Hur bemöter man andra när man själv blir vuxen om man som barn blir tilltalad på ett så gräsligt sätt? Vi blev så perplexa att vi inte kom oss för att säga något, vilket jag retar mig på.


Efter den obehagliga upplevelsen hastade vi hemåt och till koll av ston. Azora hade precis som vi trodde gått ur brunst, men Aguila var i ett perfekt läge för betäckning. Det kunde inte bli bättre så det var bara att ta in grabbarna.


Vi hade båda funderat på förra betäckningen och tyckte att vi bemötte hingstarna med samma höga energinivå som de själv hade. Alltså lite spänt och stressat. Jag kände inte igen hur Bailarino betedde sig t ex. Vi var helt nya i branschen och vår medhjälpare kände inte alls hingstarna. Detta har nog hänt alla som hanterat en nervös eller stressad häst. Allt gick väldigt bra ändå, men det finns inget som inte kan göras bättre.


Nu var det bara Kenneth och jag, vilket jag aldrig trott vi skulle greja bara för några dagar sedan. Men vi kände oss väldigt lugna. Visualiserade hur fint det skulle gå. Aguila skulle sköta sig perfekt och Aciano likaså.

Jag hade införskaffat ridkapsonen för att ha ett rätt skarpt verktyg om det behövdes. Men hoppades förstås att den inte skulle behöva användas skarpt. Och med glädje kan jag säga att igår kunde vi haft en sladdrig grimma på Aciano för han var helt otroligt exemplarisk. Visst får man vara så här stolt över sin egen producerade avkomma? :-)


Vi körde samma rutin som förra gången. Jonny hade visat oss ett bra koncept. Aciano fick, efter att Kenneth sagt OK till honom, nosa på Aguila när hon stod utanför hans box. Hon var så beredd att det med knapp nöd gick att få bort henne från honom. Sedan gick Kenneth ut med Aciano till ridhuset. Aci var helt lugn och sa inte ett pip. Han stod stilla och fint och väntade på oss och sedan uppvaktade han sin dam.


Nu kan vi bara hålla tummarna för att tycke mellan generna uppstod och att Aguila blev dräktig.


Tack till Jonny för tips och hantering och till Maggan för telefonsupport :-)

Killarna går i sin hage igen och Baila verkar inte alltför ledsen över att han bara får höra brorsan berätta vad som händer där inne i ridhuset.


Kan vi få en sådan här liten sak, tack. Aciano som bebis.


       


www.gustavsborg.com

https://www.facebook.com/pages/Gustavsborg-PRE/107676322606502?focus_composer=true&ref_type=bookmark


#PRE #avel #häst #föl #GustavsborgPRE

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se