Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 22 maj 2014

Idag fick vi oss ett riktigt gott skratt

Av Ann-Britt - 22 maj 2014 17:03

Jag har berättat om Estelas tydliga kroppsspråk och idag var det helt betalbart. Ingrid och jag går ner för att hämta våra tjejer, Azora och Estela. Klockan var 10.30 Lite förmiddagslur-tid.


Det var varmt och skönt och gräset är gott så de var aningen tveksamma till om vi verkligen skulle jobba idag. Azora gick några steg sedan stannade hon för att få grimman på sig. Estela vandrade iväg några steg och sedan lägger hon sig helt resolut ner och börjar äta gräs. Hon kryper ihop sådär mysigt och kikar under lugg på oss. Som vi skrattade. Hon är bara makalös.


Ingrid sätter grimman på med Estela liggande, mumsande i godan ro. Då rycker Aguila in. Hon stegar fram till Estela och föser upp henne. Bra med tanter som förespråkar ordning och reda.


De var dock med på noterna när vi väl kom ur hagen. Vi inledde med att jobba Azora från marken, sedan med mig på ryggen och avslutade med lite vid hand utan sadel. Det gick ganska bra idag. Hon flyttade inte över mig så mycket åt höger och det var mer rörlighet i hennes rygg.


Jag försökte ha bättre energi i mina steg när jag jobbade från marken och det ser bättre ut minsann :-) Gå där och släpa benen efter mig. Det duger ju inte.


 
Här har hon faktiskt sämre tramp än mig.

 
 


Efter Azora blev det Estelas tur och hon var så medgörlig och fin. Ingrid jobbade med henne och idag stämde alla rotationer. Vi gjorde som med Azora, först vid hand, uppsuttet några varv och avslutade vid hand utan sadel.
Uppsutten behövde hon hjälp i höger varv för där slutade hon böja kroppen och allt blev konstigt. Jag tyckte det var en bra idé att hjälpa till lite med spöet mot inre bak, men det tyckte inte Estela. Hon blev väldigt stött. Det var faktiskt ytter bog sa hon som inte var med. Och givetvis hade hon rätt. Den damen petar man inte på hur som helst. I alla fall inte om man har fel. Ytter bog fick vi peta på och då blev det klockrent fint.


Tur vi har så pedagogiska hästar.


 


Här har de benen precis lika, även om det skulle varit tvärtom. Men det ser snyggt ut.

Vi tar oss, båda jag och Ingrid och hästarna.


www.gustavsborg.com

https://www.facebook.com/pages/Gustavsborg-PRE/107676322606502#PRE #ettgottskratt #häst #ridning #AR #ridkonst #GustavsborgPRE #Gustavsborg

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se