Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 20 maj 2014

Utomhusjobb med hästarna

Av Ann-Britt - 20 maj 2014 14:06

Sommaren kom tillbaka idag och Estela fick vara ute i solen på sitt pass. Det är dessutom nyttigt att byta arbetsmiljö lite då och då för att testa att allt fungerar. Det är lätt att bara mala på runt väggarna i ridhuset.


Jag var först ut och fick nöjet att rida på Azora med Ingrid som longör. Vi kom fram till att jag gör mer nytta på marken än på ryggen just nu i Azoras utveckling. Jag satt ett tag och försökte känna vad hon gör med sin kropp samtidigt som Ingrid hjälpte henne från marken. Hon lyfter mig över på höger sida så jag fick vara övertydlig med att sitta kvar rakt över henne. Jättesvårt. Det är lätt att börja vika sig i midjan osv. 


Estela flöt ut från volten när hon kom mot gången som leder ner till hagen. Då fick Ingrid ta till sin bröstkorgsrotation för att få henne tillbaka på spåret. Nyttig lektion för båda. Att tänka att man har ögon på revbenen är ett bra knep tycker jag. Att rikta de ögonen dit man ska hjälper till att få rätt rotation i sin egen kropp. När Ingrid installerat dessa ögon gick det som en dans.


Utbildning till en bra ryttare görs lika bra från marken, vilket är mycket spännande när man väl kommit på det. Man har ofta samma problem och märkligheter för sig när man går bredvid hästen som när man sitter på.


Estela är en bra lärare för hon blir så himla irriterad när man begär en sak och gör något annat. Azora blir bara lite trög och vill inte gå fram, men Estela visar med hela sitt kroppsspråk att man gör FEEEEL!!! Men kära nån då får man säga och försöka bena ut vad det nu är som är galet. Både Ingrid och jag gillar detta och när man gör rätt är hon helt enkelt en dröm att jobba med. Då tittar hon på en precis som "ja, skulle det vara så himla svårt?" Goa Stellisen.


             

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se