Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 5 maj 2014

Jag älskar den här årstiden.

Av Ann-Britt - 5 maj 2014 19:12

Hästarna går ute och mår toppen och jag kan lägga tid på annat intressant jobb tillsammans med dem istället för att mocka.


Igår kom Ingrid och vi tränade Estela, Futura och Azora. Alla med sadel på. Futura är inte redo att sitta på än på ett tag, men det hindrar ju inte att jag gör lite arbete från marken med sadel på. Hon var tämligen okoncentrerad och jag insåg att hon nog inte riktigt fattat att jag lagt på henne en sadel. Jag råkade få ut henne på för lång lina och då först kom hon på att det satt en grej på hennes rygg. Det blev broncostuk med skutt och hopp. Det var inte alls meningen. Turligt nog satt sadeln på plats och inget hände. Det hade varit väldigt trist om hon blivit rädd och fått en dålig upplevelse av sadeln. Det vill jag absolut inte.


Estela skötte sig fint och Ingrid kunde göra ridövningar med mig som longör. Estela har verkligen blivit stabil. Hon som var så nervös när vi började. Tyckte det var pest och pina bara vi skulle ta ner stiglädren på högersidan. Vänstersidan gick däremot hela tiden bra. Nu känns hon hur trygg som helst.


Azora var en aning halt på ett bakben efter att vi släppt på bete. Inget allvarligt, men jag har låtit henne vila. Nu ser hon helt fräsch ut igen.


Ingrid red först med mig som hjälp för Azora från marken. Hon behöver stöd och hjälp med formgivningen fortfarande. Nu är hon dessutom allmänt tjock och stel efter att bara ha vandrat runt på betet. Efter ett tag kopplade jag loss min lina.


Jag tyckte det såg riktigt bra ut. Fick för mig att fotografera, vilket vi inte gjort tidigare. Då först såg jag att hon trampade inte alls under sig med bakbenen. Tänk så lurad man kan bli när alla ben är i rörelse. Jag tycker ändå att jag har ett rätt bra öga för rörelser. På fotona var det mycket avslöjande att hon bara satte bakbenen rätt ner.


Vi gick tillbaka ett litet tag med mig vid sidan och sedan red Ingrid själv igen och hjälpte Azora genom att använda spöt. Att knacka uppe på korset gjorde inte så stor effekt men att stryka lätt över inner bak blev genast bättre. Hon trampade fram 50 cm och bilderna visade en häst i bättre balans.


Idag har jag jobbat från marken enbart och nu börjar hon ta spöhjälperna för direkt och indirekt tygel fint. Jag jobbade även med tyglarna där jag går i skänkelposition och det gick jättefint. Hon ökade och minskade volten lätt. Jag försökte med enhandsfattning, men där måste jag öva mer. Inte lätt det där.


Sedan tränade vi på att hon ska stå helt lös i stallgången när jag håller på med henne. Det gick också bra. Hon verkade så nöjd efter passet i ridhuset. Men hon är en pärla den damen. Lugn och fin i alla lägen.


 


På bilden ovan har vi precis börjat och bilden visar en lite motsträvig häst. De andra tre bilderna visar en alltmer avspänd Azora.


     



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards