Gustavsborg PRE

Alla inlägg under april 2014

Av Ann-Britt - 16 april 2014 12:54

Nästan osannolikt fint väder. Sädesärlorna håller sig intill hästarnas mular. Antagligen lurar hovarna upp mask till ytan.
Vi bara sitter och njuter. Tror inte vi blir populära när vi ska flytta dem efter en timme. Men det får räcka med den gräsportionen.

ANNONS
Av Ann-Britt - 9 april 2014 20:53

Jag har dissat TV:n några kvällar och tittat på hästarna istället. Mycket intressantare :-)


Futura hade sadel på sig för första gången igår och ikväll fick jag för mig att hon var redo att sadlas helt lös i boxen. Och visst var hon det! Hon kan framstå som totalförvirrad ibland den lilla madamen, men hon kan också förvåna en otroligt. Återigen är det säkert hennes nyfikenhet som gör att allt bara funkar.


På med sadel och ut i gången för att vandra omkring för godkännande av kamrater och mamsen. Sedan tog vi en sväng på gårdsplan och åter in i stallet innan sadeln blev alltför blöt i regnet.


Vi tog en runda i ridhuset med kapson på och tränade ledövningar samt lite longering. Hon bjöd på galopp ikväll. I båda varven, lugnt och fint. Ja ja, det ska bli något riktigt bra av henne minsann.


 

Mamma Estela


 

Azora var avundsjuk.


 

Hon ser lite mallig ut faktiskt.

 
  
Man måste kolla själv också vad matte hittat på.


 

ANNONS
Av Ann-Britt - 8 april 2014 22:15

Det är inte bara att hon provat nya sadeln utan hon har provat sadel för första gången i sitt liv. Inga problem. Hon är för go den damen.


Hon fick nosa på den och den luktade av mamma och Azora och då måste den vara OK tyckte hon. Hon var redo att knata iväg direkt hon fått den på sig. Jag tog av och la på den några gånger för att försäkra mig om att hon verkligen förstod att det var något som låg på ryggen. Vi gick runt lite i stallet med sadeln på. Efter det tog vi en liten jobbrunda i ridhuset utan sadel. Jag testade att stå vid pallen och klappa på henne. Vi närmar oss inridningen.


Monsunregnet är över oss igen och hästarna kom in vid 16-tiden. Jag passade på att raspa ett antal hovar innan min egen middag. Efter en god portion pasta var jag redo för ridhusjobb. Det var lite mysigt att ha hela gänget inne. Men nej, nu får jag ge mig. Det ska bli betessläpp ju. Tänk om vi hade fått ut vår gödning innan det här regnet. Nu går det inte att köra på markerna på ett par veckor. Skit!


     


Lille Bailarino, 2010.



Av Ann-Britt - 2 april 2014 20:25

Nu har jag i lugn och ro fått prova min nya sadel. Helgen, med kurs som pågick, var väl inte den mest optimala miljö att testa i. Min hjärna går alltid på högvarv med allt som ska fixas och jag är inte riktigt "hemma" och närvarande alla gånger :-)


I helgen trodde jag att gjorden var åt fanders för kort, men idag passade den alldeles utmärkt. Stress och hästar går inte ihop.


Sadeln gjorde faktiskt att jag fick en bättre sits. Min rygg kändes mer i linje över hästen och mina ben hängde mer på plats de också. Det här blir ju strålande!


Azora och jag befann oss i vårt plåtridhus under en hagelstorm. Kul, men hon litar på att jag har full koll så det spelade inte någon roll. Dessa plåtskjul kräver lugna ryttare med coola hästar. Ibland får ett gäng kajor eller duvor för sig att springa gatlopp på taket och ibland blåser/piskar björkens grenar mot väggen. En fördel är att jag själv är så van vid ljuden att de inte stör mig. Jag hör dem egentligen inte och det förmedlar jag så klart till mina hästar.


För det mesta är det nog att vi blir stirriga som skrämmer upp dem. Jag brukar tänka på undersökningen om hästars rädsla där de sa till ryttaren att "när ni kommer runt hörnet där borta står det en person och fäller upp ett paraply". Nu var saken den att det stod ingen där och fällde upp något paraply, men hästarna blev rädda ändå. Snacka om att vi påverkar dem!


Jag fick t o m städat lite i sadelkammaren medan jag väntade på att Azora skulle bli lite torrare efter hagelskuren. Hittade en hel massa grejor som aldrig någonsin kommer att användas. Vad göra med dem? Kanske ska ordna auktion på facebook?


 


Aciano som bebis.

Av Ann-Britt - 1 april 2014 11:04

När andra hästar säger "fy så läskigt, jag drar" säger Futura "fy så läskigt, det måste jag gå och kolla in". Hon är för go. Jag drog igång projektet slipa och måla om gammal trädgårdssoffa igår. När vi tog in hästarna var det mörkt så då märkte de inte att den vita soffan blivit mörkgrå. Idag anföll den däremot :-) Estela tittade på den och sedan drog hon sig lugnt och fint in bakom Kenneths rygg, så att hon fick skydd om i fall den skulle få för sig att äta liten häst. Futura ville givetvis kolla vad som hänt med soffan.


Igår stod jag och gjorde dubbelt lager höpåsar så att stallet skulle gå extra fort att fixa. Vi passar barnbarnet hela dagen och då ville vi förstås att han skulle komma så snart som det bara gick. Idag intog jag frukost med lille pågen. Mysigt. Tänk så glad jag är att jag inte lydde min mor som tyckte att jag skulle använda min fina utbildning och göra karriär. För då hade jag suttit på ett tråkigt kontor och kunde definitivt inte varit barnvakt. Ibland gör man rätt val. Och detta valet är inget jag ångrar när mina dagar är över. Ni har väl sett artikeln om saker man ångrar på sin dödsbädd? Att spendera tid med barn och barnbarn lär inte vara med på listan :-)


 


Här är påsskörden.  Det är nu 9 påsar färre per dag, eftersom de nattas samtidigt med insläpp. Insläppspåsen går alltså bort. Alltid något. Det innebar ju 18 påsar färre igår.


Nu är det dags att klura ut någon god lunch till oss och lillpågen.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se