Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 30 april 2014

Småpyssel på valborg

Av Ann-Britt - 30 april 2014 10:48

Frukost i gröngräset med en musjagande katt. Inte så aptitligt. Mackan avnjöts inne i köket i väntan på att Tuss skulle bli klar. Det är helt ljuvligt att kunna sitta ute tidigt på morgonen en valborgsmässoafton. Ikväll ska vi testa att göra pesto på kirskålen. Då kanske vi får någon nytta av möget.


Jag har promenerat genom tjejernas hage och kollat staketet och tittat hur mycket kvistar och grenar som behöver ansas. Jobb som också måste fixas när man är hästägare. Helt OK jobb dessutom i detta väder.


Anticimex var här och vi gick igenom fällorna. Nu klarar vi oss ett år till. Tuss är nog mer effektiv än giftet. Har då aldrig varit med på maken om musjagargalen katt. Lyckligt nog äter hon dem inte. Vill inte tänka på alla parasiter det skulle fört med sig. Urk!


Gräset växer så det knakar på vallen och i de obetade hagarna. Vi tillör de lyckliga som har rejält med hösilage kvar från förra sommaren. Vi har sålt 30 balar och kanske skulle vi kunna sälja fler, men man vet aldrig . En häst kan bli sjuk och måste stå inne, sommaren kan bli katastrof, hösten komma tidigt och allt annat som kan inträffa. Nog bäst att vi ligger kvar med de vi har. Till hösten har vi mindre areal att slå än förra året och då är det bra med en reserv att börja på i oktober. För vi hoppas det inte behövs förrän tidigast då.


Några morgonbilder. Killarna flyttades till gräshagen ett par timmar.


 


Tjejhagen från andra hållet. Det gröna hållet. Jag brukar alltid få med de tomma jordfläckarna. Den ser lite grönare och gulare ut från denna vinkeln. Söderåsen är vacker som bakgrund.


 


Divina kikar ut från skjulet över mors rumpa.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se