Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 28 april 2014

PRE-Championat och en helgsemester

Av Ann-Britt - 28 april 2014 09:34

Maken och jag fick lördag-söndag ledigt och kunde åka gemensamt till championatet i Halmstad. Inte som utställare men som delarrangörer och funktionärer. Det finns ju olika sätt att ta semester på :-) Jag blev protokollspringare på lördagen och benen var som telefonstolpar på kvällen efter alla turer upp och ner i den branta trappan till speakern. Speaker var maken så han satt där han satt hela helgen och tragglade sig igenom alla spanska namn och outgrundliga romerska sifferkombinationer.


Dottern fick ansvar för hästar och katter. Hon hade bråda tider med bebis i vagn och en miljon höpåsar och dunkar att servera. Tror barnbarnet redan är trött på hästar. Tusan också, han som skulle ärva alltihop...


Helgen var fantastisk. Många fina hästar och många nya och gamla bekantskapere inom PRE-världen. En del helt nya PRE-ägare med stor entusiasm och som äääälskar rasen.


Anläggningen var kanonfin och boendet på Wapnö likaså. Bilden här under visar ett par av ridhusen på Halmstad fältrittklubb och sedan kommer några från Wapnö.


 


       


Vi bjöds på underbar buffé på lördag kvällen och det känds lyxigt efter dagens slit.


 


Jonny och Castizo Conde, som blev unghingstchampion.


Det var tyvärr bara en och ibland två tävlande i unghästklasserna. Först när vi kom till 7-åriga hästar, ston och hingstar, blev det lite konkurrens. Det gäller att titta på poängen för att få en rättvisande bild. Alla unga hästar vann ju sina klasser, eller blev tvåa, oavsett poängresultat.


I Spanien är det nästan två skilda världar mellan morfologiska tävlingar och de som tävlar i dressyr och jag börjar alltmer förstå varför. Det är svårt att förena det som domarna vill se på ett championat och det som en dressyrdomare vill se. Det fanns några hästar i Halmstad som lyckas i båda världarna, men de som fick bäst på gångarter hade mer knälyft än vad man vill se på en dressyrbana. Allt är tycke och smak. Jag tar inte ställning till varken det ena eller andra. Konstaterar bara hur det är.


Fast jag får ju ändå medge att jag vill få fram bra ridhästar i första hand. Visst är det trevligt om de är rastypiska. Har de dessutom hjärtan av guld är jag nöjd :-) Inte så höga krav, eller???

 
ANNONS
 
Sara

Sara

28 april 2014 10:53

Hej!
Ang gångarterna och bedömningar finns de nog undantag, min hingst har inga höga knälyft utan svävande trav. Han blev gångartschampion 2012 av yngre hästar.
Hälsningar
Sara

http://Www.yeguadsk.se

Ann-Britt

28 april 2014 12:25

Det finns undantag på allt ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se