Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 16 april 2014

Roligt att iaktta rangordningsidéer i hagarna

Av Ann-Britt - 16 april 2014 20:17

Aguila är vårt självklara ledarsto, sedan ligger nog Estela tvåa. Men vår lilla Hipp-Hipp, Cassiopeia alltså, är en tjej med stor humor och hög självaktning. Hon störtar in i hagen varje morgon, rusar fram till Aguila, visar upp alla sina konster som att slå med frambenen, stegra och bocka lite. Hon vevar med svansen och ser helt vildsint ut.

Aguila ser bra trött ut. Cassi säger "om du packar ihop dina väskor en dag gamm-tanten är det jag som blir ledarsto". "Trötta mig" säger Aguila och vänder rumpan till henne. Cassi spelar upp hela showen igen och följer Aguila runt, runt. Detta försigår varje morgon och vi skrattar lika gott varje gång.


Någon enstaka gång tröttnar Aguila rejält och jagar iväg Cassi med bakåtstrukna öron och då minsann är det ingen tvekan om att gamm-tanten inte tänker packa några väskor än på ett bra tag.


Divina och Cassiopeia har visat tydlig brunst för första gången i år och de vill tvunget visa upp detta för Aguila. Aguila är ungefär lika imponerad av detta som Cassis cirkusshow. Men hon är en cool dam och låter dem hållas, så länge de vet var respektgränsen går. Härligt med de gamla stona som uppfostrar slyngelungarna.


Våra hingstar var väldigt nöjda med sin gräsutflykt. Oj, så skönt det ska bli när det äntligen är bete på riktigt. Vi tänker flytta dem till denna hagen varje dag nu. Dels för att de behöver det härliga gräset och dels för att hagen behöver klippas. Det doftar mycket godare när de äter än när vi klipper med klippare. Mycket miljövänligare.


    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se