Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 11 mars 2014

Tidiga morgonpass med Estela och Azora

Av Ann-Britt - 11 mars 2014 12:26

Ingrid kom vid 8-tiden och vi startade med Azora. Hon är numera bombsäker men behöver förstås utbildning. Som med all utbildning går det framåt och bakåt. Just nu behöver vi backa och stärka upp henne med mer markarbete för att komma vidare med ridningen. Hon protesterar lite mot tygeln och i princip kommer dessa problem alltid från bakkärran. Hon behöver musklas bättre för att få med sig sina bakben och få upp ryggen.


Efter ridpasset ställde hon sig med bakbenen lite bakom sig och det var kvittot på att vi tänkte rätt angående problemet. Hon behöver mer muskelarbete för att orka bära upp ryttaren. När vi får till det kommer vi inte att ha problem med tyglarna heller. Jag berättar i senare blogginlägg om jag har rätt :-)


Estela, som jag trodde skulle bli en lite svårare nöt att knäcka, är inte det minsta bekymrad över att Ingrid sitter på ryggen. Mycket lustigt. Hon är fortfarande lite konfunderad över viftande kåpor vid longering och när man tar ner stiglädren lite oförsiktigt tror hon rymden anfaller. Men hon blir allt lugnare. När de reagerar så brukar de vara lite mindre säkra att sitta på, men icke denna dam. Hon är så nöjd med att Ingrid sitter upp.


Här jobbar vi med mig som longör och Ingrid som vikt enbart. Idag kändes hon tämligen stabil. Bara ett ridpass tillbaka var det vingligt och lite vält-risk när vi bytte varv.


Estela har en fantastisk gummikänsla i sin kropp och har allt gratis när det gäller böjning, ställning och naturlig bärighet. Underbart.


Stranden hägrar för oss ....


Det skimrar av späda gröna strån, men hästarna behöver fortfarande hö ett par gånger om dagen. Jag har dragit ner lite på ransonen och ska försöka få ner dem något ynka kilo i vikt innan gräset skjuter fart för fullt. Det är väl nästan bara hingstarna, Futura och Cassiopeia som är slanka.


   

 
ANNONS
 
Malin Johansson

Malin Johansson

11 mars 2014 15:25

låter ju roligt när det går framåt
Hur bygger du rygg/ bakmuskler när du longerar?
min hon är mjuk i nacke och söker sig framåt men det finns de som säger att jag ska använda inspänningstygel eller halsförlängare...vilket jag egentligen inte vill. Det ska väl finnas ett annat sätt hoppas jag, hon är lång häst....

http://www.havrefallen.bloggspot.com

Ann-Britt

12 mars 2014 11:46

Hej Malin
Jag/vi jobbar efter principerna i AR. När jag skriver longering menar jag alltså AR inte låta hästen springa runt, runt på lina för det tror jag inte bygger något positivt. Varken för kropp eller psyke.
Alla sorters inspänning är jag också emot. Prova ett spänna ner din haka och försök sedan gå eller springa så förstår du vad jag menar.
Du får komma på en kurs och lära dig några tips.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se