Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 20 januari 2014

Hästar på vift

Av Ann-Britt - 20 januari 2014 13:57

Lika förbenat dåligt väder idag. Hästarna var inne igår och maken tyckte att de skulle vara inne idag också. Mycket delade meningar rådde om detta, mellan honom och mig. Kommer ihåg att jag t o m svor lite ;-)


Nåväl, vi enades om att släppa ut hingstarna ett tag. De brukar normalt gå ut sist och de tyckte att livet var högst besynnerligt och att matte och husse var konstiga. Aciano gav mig onda ögat, men promenerade snällt med.


Alla stona var i upplösningstillstånd över att vi gjorde FEEEEL!!!! Då var jag lite lätt trött på allt och alla och vidhöll att nu skulle de UT. OK, sagt och gjort. Vi tog de första tre och släppte ut. Men jag har inte satt på elen, sa maken. Men herre gud , sa jag, de ränner väl inte rätt igenom trådarna.


Vi gick in för att hämta de andra fyra och på väg ut hör jag en häst som gnäggar. Oj, så nära det lät. Och det var det. Närmare bestämt inne i stallet. För där står Futura och vill in i en box, tätt följd av Ninfa och Divina. De har visst ränt rätt igenom trådarna och turligt nog sprungit in i stallet och inte fortsatt rakt fram till hingstarna.


Jaha, det var bara att placera om dem i stallet och så fick de stanna inne. Maken hade inte lust att laga hage i isande storm. Konstigt att han inte sa "vad var det jag sa". Men han vågade nog inte. För han såg mitt onda öga glimta till. Och det är mycket värre än Acianos.


Hingstarna var ute några timmar och nu står alla lugnt och fint i stallet.


Sensmoralen av detta är "var inte på dåligt humör när du hanterar hästar och gör saker och ting i rätt ordning och skit i att släppa ut dem i ostlig storm" Kanske "sätt på elen" också.


Så här efteråt var det rätt roligt.


Annars har vi det så bra här på gården   Det blir en vår i år också.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se