Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 28 december 2013

Alla verkar krassliga

Av Ann-Britt - 28 december 2013 19:03

Maken har varit präktigt förkyld hela julveckan. Så illa att han stannade hemma från firandet på julafton. Insåg när han stod och rakade sig att ögonen var lite väl glansiga, och det var inte av julklappsförväntan. Det vara nog ingen som skulle vilja ha en kram av honom eller ens sitta bredvid honom. Jag körde iväg själv en stund och åt god mat och umgicks med trevliga människor. Sedan hem till min sjuka man för julklappsutdelning. Det blev en lugn men fin julafton.


Katten Tuss och jag har kamperat i gästrummet och hoppades på så sätt klara oss undan smittsamma baselusker. Men tusan vet om vi lyckas. Jag har varit helt sänkt idag och slocknade i soffan, med Tuss förstås i knävecket.


Vi börjar undra om det är en katt vi har. Kenneth konstaterade att Tuss måste varit människa i ett tidigare liv. Jag kan tänka mig att vi var mor och dotter :-) Något liknande har jag aldrig träffat på och då har vi ändå väldigt personliga katter.


Hon har mani på att hoppa upp i alla sorters vaskar för att dricka rinnande vatten. Inget märkligt med det, för det har fler av våra katter gjort. Men den här lilla damen gör stuprörstricket för att det ska bli lättare att komma åt vattnet. Hon sticker in en tass under vattenstrålen och då rinner vattnet rakt ur, som från ett stuprör, och så dricker hon. Hon kan ligga i vasken med vattnet rinnande runt sig och dricka.


Hon viker knappt från min sida när hon är inomhus. Är världens mest positiva varelse. Studsar fram och puffar på Putte, som dock ej låter sig imponeras. Han brukar vila ut i lektionslokalen på förmiddagarna när vi är i stallet.


   

På upptäcksfärd i det omkullblåsta päronträdet.


 


Helt slut efter allt klättrande ligger hon i mitt knäveck.  


 


Om ni lägger er på sidan kommer bilden rätt och då ser ni henne göra sin Van Damme-split. Hoppas upp på dörren i tvättrummet och sedan har hon två tassar på dörren och två på dörrfodret. Inte den bästa varianten när hon trycker ifrån och dörren ändrar läge. Då får matte dit och rädda henne.


 


Som alla katter ska hon i alla påsar och kartonger.


Underbart med djur som piggar upp en så. Jag blir glad bara av att se henne stolla omkring. Och jag tror att jag gör henne ganska lycklig också.


#katt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se