Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 13 december 2013

Öppnade första balen av årets hösilageskörd

Av Ann-Britt - 13 december 2013 16:53

Och den var fantastisk! Efter det året när mer än hälften var kass har jag ångest när vi skär upp första balen. Allt jobb och alla pengar åt fanders, eller ätlig mat åt pållarna. Den vi tog in idag var mer som hö än hösilage. Den t o m doftade hö. Imorgon får vi veta vad "kunderna" tycker. Om de ratar detta kan de vara utan mat  


Vilket år vi haft, gräs i hagarna fram till nu, vilket betyder att vi inte behöver luncha och att de äter mycket mindre mängd hö. Förra årets skörd har räckt till nu.


Jag fick hem de nya mineralerna som jag ska börja sälja. Egentligen inte nya alls för oss för jag har använt dem några år förut, innan jag började sälja Eggersmann. De heter Ursonne, tyska ekologiska och organiska och gud vet allt. Och dyra som guld. Men vad gör man inte för sina små älsklingar. De får ju inget kraftfoder och är rätt billiga i drift med andra ord.


Köpte Kiselgur till Aguila och ska se om det kan hjälpa upp hennes hovstatus. Hon har haft problem med sprickor i framhovarna en längre tid. Nu är de fina efter sommarens långa gräsperiod, men jag vill förekomma. Ena framhoven har fortfarande en liten bit trasig och jag vill inte att det börjar om. Kisel tar lång tid att verka och hovar tar låååång tid att läka, så det är inget hastverk man fixar fort, fort.


Har även fått hem ett mirakelpulver, som vi provar på Ninfas artros. Pronine flx heter det. Jag är mycket spänd på resultatet. Pengarna tillbaka om det inte hjälper gör ju att jag vågar prova och kanske också att jag tror att det kommer att funka. Annars lovar de väl knappast pengarna åter?


Våra hästar får vara försökskaniner och sedan är du välkommen att köpa av mig. Jag berättar hur det går om ett par veckor. Vill vara nöjd själv innan jag säljer till andra.


December 2009


       

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se