Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 18 november 2013

5-minutershästar, Feldenkrais och TTouch

Av Ann-Britt - 18 november 2013 20:57

Kursen var givande och både Ingrid och jag fick aha-upplevelser på sista lektionen. Azora uppsutten blev det då och vi fick mycket att fundera på och läxa till nästa gång. Ingrid uppsutten och jag som longör.


Det var så mycket matnyttigt och min hjärna var mest i härdsmältastadium igår kväll. Jag slocknade i soffan och sov gott 45 minuter. Katterna har varit uppe och trampat på oss inatt och varit lite oroliga. Sömnen blev därefter. Lite nannig i ögat ikväll också. Men det går ju inte an att sitta och slöa i soffan varje kväll. Bara skit på TV dessutom. Oj, så ovanligt!

Därför tog jag Azora och Estela på varsin liten vid-hand-lektion. Azora har en tendens att höja innehöften på volt, istället för att sänka den och så kan vi ju inte ha det :-) Det skulle ta sex månader att rätta till trodde Hanna om vi jobbade lite varje dag. Ah nä, sådant tåladmod har inte jag. Borstade av mina TTouchkunskaper och gjorde ett par höftbenshövningar på Azora efter arbetspasset. Mycket häftigt. Med ytterst lätt beröring fick jag henne att byta varv i boxen. Magic! En knoge på höftknölen och en hand som strök ner över inre höften. Allt i riktning hur jag ville att hon skulle tänka sig rörelsen. Det där kommer inte att ta sex månader. Upp till bevis.


TTouch bygger på Feldenkraisprincipen, vilken jag tror benhårt på. Ingen smärta och inget tvång kan få oss att lära nya rörelsemönster på en lektion. Jag har aldrig förstått hur något som gör ont kan vara bra. För egen del dissar jag både aj-aj-massage och kiropraktorer.


Femminutershäst kommer sig av att arbetet går så snabbt. Ni kan inte ana hur mycket man kan uppnå på fem minuter!


Recept på den kalla såsen vi hade till lördagslunchen, till 15 personer :-)


7 dl ekologisk turkisk yoghurt

saften av en citron

gärna rivet skal också

riven ingefära efter behag

3 pressade vitlöksklyftor

honung efter behag

salt och peppar#TTEAM #TTouch #Feldenkrias #ridkonst #recept #häst #PRE 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se