Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 11 november 2013

Rensade min trötta hjärna genom att jobba tre hästar

Av Ann-Britt - 11 november 2013 21:11

Satt vid datorn i några timmar. Inte enbart med tråkigt saker utan passade på att lyssna på ett par intressanta webinarier. Både om hästar och om att sätta mål för företaget. Det var så inspirerande att jag var tvungen att dra ut i stallet och jobba lite med Azora, Estela och Futura.


Jag tittade bl a på Marijkes straightness training och hon gick igenom hur man gör slutan från marken. Hon använder sig av "sluta-punkten" på halsen, vilket jag kommer ihåg att även Bent pratade om. Nu kanske han lämnat det, men eftersom den funkar så var jag ju tvungen att störta ut och testa. Hade totalt glömt bort den.


Den funkar kan jag berätta. Jag har inte jobbat Azora på ett tag.Det har varit "Ingrids häst". Hon har blivit så följsam och fin och förstod slutan fint. Jag tog ett par steg åt gången ikväll. Det kan vi jobba vidare med.


Estela tyckte det var lite skumt när jag tryckte henne på halsen, men efter mild och vänlig övertalning gick hon med på att prova något steg.


Futura hade som uppgift att gå in i ridhuset och vara lugn och fin. Inte så svårt sa hon och då var jag nöjd med det.


Tre hästar avklarade på 35 minuter. Det är toppen att ha ett gäng att testa på så jag slipper trötta ut en stackare. Lyxigt!


Ett intressant radioprogram om träning jag lyssnade på.


http://chrisstafford.podbean.com/2012/10/16/equitation-science-paul-mcgreevy-pt-2/


#PRE #häst #hästträning #ridkonst

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se