Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 6 november 2013

Tänk att jag någonsin skulle sakna Mandingo!

Av Ann-Britt - 6 november 2013 16:31

Det hade jag aldrig trott skulle kunna hända. Men när jag satt och tittade på en webutbildning med Marijke de Jong om rakriktning av hästen, visade hon skolorna vid hand. Och jag kunde ju göra detta med Mandingo. Tro det eller ej. Vi kunde travers, renvers och en del annat avancerat. Jag kunde rida honom med ring i galopp. Jag kunde göra öppna och sluta med enbart ring.


Nu är det lite som två blinda som leder varandra med alla mina unghästar.


Han var en häst med minst en räv bakom varje öra och en miljon myror i kroppen. En överdjävlig valack är nog värre än en hingst. Han trodde dessutom att han var hingst och minst 10 år yngre än vad han var. Tyvärr trodde alla ston det också!


Han lärde oss massor. Jag undrar hur vårt förhållande hade varit om jag fått honom idag. Troligen mycket bättre. Jag tyckte intensivt illa om honom. Lite svårt att erkänna och säga, men så var det. De flesta var livrädda för honom och han älskade det. Han skrämde många ur hagen.


Jag var inte rädd för honom och konstigt nog tror jag han tyckte om mig, trots min ovilja mot honom. Men det var sällan jag kände att han gav mig energi tillbaka. Det var mest ett tagande.


Han var den mest intelligenta häst jag träffat. Han har gjort grejor som tar alldeles för stort utrymme att skriva på en blogg, men som finns i mitt minne. Och som fått mig att undra över vad en häst egentligen förstår om oss människor och vad de kan lära oss om vi tillåter dem.


Dingo, tänk vad vi kunde uppnått idag. Men du var nog den jag behövde då och som kunde lära mig det jag behövde, inte just då men nu. Tänker ofta på honom och när vi pratar om honom i familjen är det ofta de där exceptionella sakerna som han gjorde. De som man knappt trodde var sanna.


   


 


Figaro o Mandingo


#ridkonst #häst #PRE #ridning

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards