Gustavsborg PRE

Alla inlägg under oktober 2013

Av Ann-Britt - 3 oktober 2013 08:57

Ingrid skulle jobbat med Azora och jag med Estela, men eftersom tjejerna fått nytt gröngräs ett par timmar tidigare tyckte Azora att det var onödigt att lämna det. OK, då tog vi Estela enbart. Ingrid fick prova att jobba med den sköna bönan och konstaterade att "hon är ju så himla duktig". Men de är ju så allihopans sa jag och det höll Ingrid med om. Vilken lycka med PRE.


Jag hade besök av en nybliven PRE-ägare tidigare på dagen och vi var rörande överens om att "en PRE, alltid PRE för all framtid". Det går inte att överträffa deras sociala egenskaper så enkelt är det.


Estela gjorde perfekta halter, i balans och alla fyra benen på rätt ställe, ute på volten. Utan att svänga in framdelen. Hon är bara jobbad ett fåtal tillfällen och det brukar vara svårt att få hästen att stanna så fint. Speciellt när de är NH-tränade. Men Estela är en dam av den intelligenta sorten och hon förstod direkt att nu skulle vi träna AR.


Ingrid ville prova galoppen och då sa Estela klart ifrån att ena varvet var svårt. Hon vände till andra varvet och visade att där skulle det gå mycket enklare. Tänk, när man visar hästen att man lyssnar på den så får man faktiskt en dialog. OK, vi lät henne bestämma varv och hon visade en fin galopp. Hon är helt i början av sin träning och det är inte viktigt att alltid få igenom våra idéer. Det är så mycket trevligare när det är ömsesidigt.


Vi ställde henne vid uppsittningspallen och jag hängde och klängde lite. Slängde upp mitt klumpiga ben/fot på hennes rumpa och hon stod helt stilla. Duktig tjej!


#ridkonst #PRE #häst

ANNONS
Av Ann-Britt - 2 oktober 2013 11:11

Hon är ett kvicksilver vår lilla Tuss. Hon börjar ta lite längre promenader utomhus och vi "hoppas" hon förstår att rasta av sig. Klättra i något träd eller så kanske. Använda all sin sprudlande energi till något produktivt. 


Här är hon på flugjakt bland min kära orkidéer. De är väl snart ett minne blott.


   


Hon hoppar glatt fram till Putte när de träffas och jag har en känsla av att vi inte enbart kan lasta honom för slagsmål som uppstått. Tuss har inte riktigt koll på de sociala koderna i kattvärlden :-) "Hej, hopp här kommer lilla jag och nu kan vi väl leka."


Vi slussar fortfarande, men de träffas i köket och det har gått bra. Det gäller bara att ha lite koll på Tuss studsande. Man studsar inte ostraffat på Putte.ANNONS
Av Ann-Britt - 1 oktober 2013 11:20

Varför lyckas jag alltid få ungefär lika mycket färg på mig själv som jag fäster på väggen? Kan aldrig dölja vilka nyanser jag målar med. Nu är det utsidan på boxarna i första delen plus väggarna som fått en uppfräschning. Tusan så fint det blev! Är otroligt nöjd med mig själv.

Nu ska jag bara försöka få rent glasögon, händer, naglar, ansikte och lite annat innan jag ska iväg på jobbuppdrag.


Imorgon kommer jag att gå i röda toner, för då tar jag insidan på boxarna.


 


Fjolårets dasslockstora dahlia. I år har det inte blivit så många blommor och nu börjar det bli lite väl kallt för de stackarna. Men jag ger inte upp än och gräver upp dem. Lite får de allt tåla.Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se