Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2013

Mindfulness vid matbordet

Av Ann-Britt - 25 oktober 2013 11:28

Vi avnjöt en filé från en glad Linderödsgris igår ackompanjerat av ugnsrostade ekologiska lila morötter, gula morötter, vitlök och polkabetor. Man kan ju bli religiös för mindre :-) Vilket kött! Men så kostade det också en smärre förmögenhet. Jag blir allt mer övertygad om att köpa mindre mängd kött och då från glada djur som fått avsluta sina liv på ett värdigt sätt. Jag kan inte säga att jag riktigt vet hur det ska gå ihop rent logiskt, men jag vill inte vara utan kött.


Lyssnade på ett intressant program på P1 om djurhållning och slakt och det vänder sig i magen på mig när jag hör hur det i allmänhet går till på de stora slakterierna. Och jag förstår att det kostar mycket, mycket mer när slakten ska göras i det tempo som t ex Ängavallens.


Jag vill ha egna grisar, men Kenneth vägrar att äta dem. Han säger tvärnej, för han kan inte gå och klappa dem och sedan äta dem. Jag påstår att det har jag inget problem med.

Men vet hur det skulle bli. Gamla Knorrfia, 35 år och världens äldsta gris, går omkring på Gustavsborg med sina 38 kultingar 30-33 år gamla. För vi har ju aldrig klarat att skicka dem till slakt. Varför ska det vara så svårt när man börjar fundera lite djupare över saker och tings riktighet.


Jag tror jag kryper in till Tuss under plasten och slutar filosofera.


 #mat #Linderödsgris #recept #mindfulness #ekologiskt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se