Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2013

Idag har jag en författarkollega som gästbloggar hos mig

Av Ann-Britt - 22 oktober 2013 15:35

Glädjen att skriva klart en bra bok.

När du har skrivit klart din bok, fått den redigerad och är nöjd börjar nästa steg. Den glädje och tillfredsställelse du känner över ditt färdiga resultat kan förbytas i en lätt stress. Det är inte helt lätt att vara egenutgivare. Du är inte bara författare, du är också korrekturläsare, redaktör, fotograf, illustratör, formgivare, sättare, produktionsledare, förläggare, marknadsansvarig, förläggare, säljare samt direktör. Har jag glömt några roller? Det har jag säkert.

När jag hade skrivit färdigt min första roman Och kvar stod en röd resväska kände jag djup glädje.


 


Jag var klar med den första delen i min trilogi om Hanna och Göran, två livsöden i Sverige under 1930-40-talet. Jag var till och med prisbelönt då jag kommit till final i Bok-SM och 3:a i årets debutantpris. Inte illa! Men nu följde månader, j a till och med år i en bokbransch i kris. Jag blev refuserad. Med fina brev om hur fantastisk min roman var visserligen, men att man inte såg hur romanen skulle passa in. Detta betyder i klartext;  Vi vågar inte satsa på något vi inte vet säljer som smör.

Vad göra nu? Jo jag gav mig in i egenutgivarnas bransch. Som jag beskrivit betyder det en hiskelig massa yrkesroller, vissa roliga, andra lite jobbiga. Som att gå runt och sälja in boken till bokhandlare, lite jobbigt är det allt. Men jag tror på min produkt. Den utgavs i augusti och har snart sålt in produktionskostnaden.

Vad vill jag säga med denna text? Jo, alla ni, som skriver – GLÄDS åt ert skrivande, GLÄDS åt ert färdiga resultat, RÄDS inte att ge ut själva. Det är jobbigt ja, men det är mödan värd. Lycka till!
Mari Åberg, Andra rum Förlag


www.andrarumforlag.se


#bok #författare #böcker #bokbranschen

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se