Gustavsborg PRE

Alla inlägg under september 2013

Av Ann-Britt - 7 september 2013 11:01

Förhoppningsvis... En odlingslåda fylld med små vitlöksbebisar ska väl kunna täcka ett årsbehov? Jag använder ekologisk vitlök från ICA, inte speciellt utsäde. De jag planterade i maj har gett prima resultat och jag antar att om ekologisk vitlök ser frisk ut så är den det också. Besprutad sådan kan antagligen gömma problemen och då är utsäde bättre. Jag rapporterar nästa höst.


Tuss har bytt skåp att gömma sig under. I natt var hon ute och kollade in hela sitt utrymme. Kenneth var nere och tittade till henne och då mötte han henne i matrummet och nästa gång låg hon i fönstret med utsikt över gårdsplanen.


En sönderklippt och uppfransad tom hushållsrulle fick henne på lite, lite lekhumör igår, men vi tar det försiktigt. Putte har hälsat under dörren och han verkar ta det hela med ro. Inte speciellt intresserad och absolut inte fientligt inställd. Så vi hoppas på det bästa.


Tänk om jag äntligen skulle ta och plantera mina perenner. Det är bästa trädgårdsvädret idag.


Vi tog fikapaus ute och det är så lyxigt för päronen ploppar ner runt oss där vi sitter och det är bara att böja sig ner, plocka upp ett päron och mumsa i sig. De är i miniatyrstorlek och inte värda jobbet att skala, kärna ur och koka in. Det blir liksom inget kvar. Men goda är de.


 


#trädgård #päron #katt #blommorANNONS
Av Ann-Britt - 6 september 2013 19:00

Ingrid och jag jobbade med Azora ikväll. Först jobbade Ingrid henne från marken och sedan uppsutten. Då är jag longör. Det är helt magiskt för det känns som hon har varit riden länge. Vi bara jobbar på likadant med Ingrid på ryggen, som från marken. Ingen av oss funderar över att hon bara är sutten på en handfull gånger. Yes!


Estela tyckte att en sadel var lite magstarkt att börja med så där hux flux och det fick bli tömkörningsgjord istället. Det var helt OK. Hon var jätteduktig och vi jättenöjda.


De är helt olika i temperamentet. Estela har spansk glöd och Azora är svenskt lugn, men lika lättlärda. Vi ser fram emot fortsättningen.


 


Det är den här trinda madamen vi ska förvandla till en vacker "rid-svan". Något mindre trind är hon i rättvisans namn numera. Här är hon ju nyfölad.


#ridning #häst #PRE #sadel #tömkörning

ANNONS
Av Ann-Britt - 6 september 2013 18:50

NU har Tuss kommit! Vi hämtade henne i Kristianstad. Hon var knäpptyst hela vägen hit. Lilla stackaren undrade väl vad som hände.


Det är en stor tjej och väldigt vacker. Hon är givetvis skygg och avvaktande än så länge. Just nu ligger hon under ett skåp i tvättstugan. Men hon har varit och kikat runt lite när vi var ute och jobbade hästarna.


Det lär tar ett tag innan hon vågar lita på oss, men det kommer.


    


Gucci var också en omplaceringskatt och det tog bortåt ett år innan hon och jag var helt överens om att vi älskade varandra. Tuss är bara ett år gammal och bor nog in sig snabbare, men ett par veckor är vi beredda på.


Hon har en bit av huset som sitt eget, utan inblandning av Putte än så länge. Tuss har köket, matrummet, tvättstugan (med det fina gömmarskåpet) och en liten hall där hennes låda står. Inte så illa för en liten kisse.


#katt


  

Av Ann-Britt - 4 september 2013 19:34

Jag har fått frågor om mina konserverade tomater. Idén fick jag när jag såg Camilla Plums TV-program. Hon hade köpt en burk med svindyra konserverade tomater och beslöt sig för att prova att laga dem själv. Nu har jag inte hennes recept i huvudet utan kör på egen känsla.


De ska stå och mogna i kylen ett par månader så jag kan inte garantera att de smakar gott, men de doftar gott i alla fall.


Ta en stor glasburk och stoppa ner så många klyftade tomater som du får plats med (lämna ett par cm tomt i burken annars kokar det över). Stoppa i örtkryddor av eget tycke och smak, några vitlöksklyftor, häll på lite olivolja, salt, socker om man tycker om det (jag tycker lite socker förhöjder tomatsmaken), peppar, chili och vad som nu anses gott.


Vrid på locket, först hårt, och sedan släpper du lite, lite på vridningen så att det kan pysa ut luft och vätska. Det rinner över en del när tomaterna börja koka.


Ställ in i 125 gr ugn och låt stå 1-2 timmar.


Jag väntade ett litet tag efter att jag tagit ur burken innan jag drog åt locket ordentligt. Ställ burken upp och ner så trycks all luft ut och det blir vakuum i burken.


 


#mat #recept #tomat #vitlök #konserv #sommar #glädjeAv Ann-Britt - 3 september 2013 18:01

Vi firade födelsedag med dotter (hennes dag), måg o barnbarn i Helsingborg och åt en god lunch utomhus på Hamnpaviljongen i Helsingborg. Helt OK att sitta ute i solen och äta gott i trevligt sällskap. Klämde i mig en bakelse ovanpå all mat. Tämligen komatos nu med andra ord.


Veterinären tog stygnen på Azora igår och det ser fint ut. En liten vit streck är allt som syns. Den lär försvinna helt när pälsen växer ut.

Av Ann-Britt - 1 september 2013 19:45

Två nya ryttare och flera nya fotfolk hade "vågat" sig hit och de smälte genast in i gänget. Tack till alla, både nya och gamla, och förstås ett jättestort tack till Hanna, som återigen lyckades göra "den bästa kursen någonsin".


Ingrid hoppade glatt in och tog en marklektion med Azora, sist idag. Det gick lysande. De är så duktiga båda två. Och vilken lycka att jobba med en häst som är oförstörd i både kropp och sinne. Då går det som en dans, speciellt när både människa och häst har en öppen och positiv inställning.


Azora fick prova halvhalter, halt, direkt &indirekt tygel, tygelfattning som vid ridning, förflyttning av vikt, öppna och minska volten mm. Det blev en intensiv lektion och nu har Ingrid och jag massor att jobba vidare med. Bara att slänga upp Ingrid och galoppera iväg   


Vädret har inte varit lika lysande under helgen och ikväll tog vi in hingstarna. De får stå torrt och skönt en natt. Stona har sin bur de kan söka skydd i så de får tåla sig ute.


Mörkret faller tidigt och nog känns det att hösten är på gång. Nästa kurs jag planerar är i mitten av november och tiden går fort, fort dit.


Imorgon får vi något slags besked om den lilla kattfröken som eventuellt ska flytta hit. Vi hoppas på goda besked och att Putte får en kamrat snart.


 


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se