Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 29 september 2013

Jag har tre aliens i skafferiet

Av Ann-Britt - 29 september 2013 09:15

Nu har jag kommit in i brödbakandet igen. Håller på att testa olika surdegar och har tre burkar med olika varianter i skafferiet. Två med rågmjöl och en med graham. Köpte prima honung på matgalan och det har jag nu hällt i för att få lite bättre aktivitet i bubblorna.


Under mjölksyrningsdagen lärde jag mig att vanligt kranvatten innehåller klor och att kloret förstör hela processen. Man ska koka vattnet och låta det svalna för att få bort kloret. Det står faktiskt aldrig något om det i recepten. Därför måste jag testa om tesen stämmer. En burk innehåller surdeg med vanligt kranvatten och de andra två med kokt vatten.


Honungen får inte vara värmd utan kallslungad annars åker mjölksyrebakterierna åt fanders.


Saltet måste vara jodfritt. Jod förstör också.


Himmel, det här blev en hel vetenskap. Jag som bakat så mycket surdegsbröd utan de här nyvunna kunskaperna och fått fram prima brödkakor. Hm, undrar om det är värt att ändra på något. Men, man ska alltid vara öppen för ny kunskap!


Skrattar i alla fall gott åt surdegshotellen. Hur lättlurad får man vara? Jag har haft burkar i kylen som överlevt min mycket ringa omsorg i veckor. Det är bara att tillsätta lite mjöl och vatten så bubblar de igång igen. Snälla nån, betala massor för att ha sin deg på hotell. Ett 08-fenomen? Ibland är lite vanligt bondförnuft helt OK att ha.


Snart kommer Ingrid och vi ska träna Estela och Azora. Kanske en promenad i det fina vädret.


 


En misslyckad bild från Spanien, som blev rätt kul.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se