Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 21 september 2013

Corredor - avelsvärderad

Av Ann-Britt - 21 september 2013 14:50

Så blev det till slut gjort! Den spanska delegaten åkte till Finland för att avesvärdera Corredor. De har väntat i två år, men nu är det klart. Och bra gick det.


Kerstin ringde och berättade att Corredor hade skött sig fint och fått med beröm godkänt av veterinären. Hon gladde oss alldeles extra när vi fick höra att han berömde stamtavlan väldigt mycket. "Det är sällan man hittar hästar av den här klassen utanför Spanien" var hans kommentar när han tittade på Ninfas stam. Vi är ju smärtsamt medvetna om vad vi fick betala för henne, men vi vet ju att hon var värd priset :-)


Ninfa har gång på gång bevisat sin klass som avelssto och nu ska det bli spännande att följa hennes barnbarn. Hanna fick en hingst u Alissa G och e Indio G. Två G-hästar för första gången. Corredor fick ett fint stoföl med en finnhäst i somras och hon är mycket söt.


Här en bild av Kerstin o Corredor från avelsvärderingen.


 


Fler bilder finns på Jennys blogg (fotografen).

http://jennysulkakoski.blogspot.fi/2013/09/corredor.html


Ingrid och jag jobbade med Azora och Estela igår. Azora har varit lite motvillig deltagare och vi tror att hon sträckt sig eller hittat på annat bus i hagen. Vi har därför jobbat henne utan ryttare och bara gjort uppmjukande övningar de senaste gångerna. Igår var hon OK och fick därför upp Ingrid på ryggen igen.


Jag tog Estela i kapson för första gången på länge. Hon är en otroligt rörlig dam och det ser så mjukt och fint ut för dem som tittar på. Men jag som för henne vid hand känner att hon ogärna släpper kontrollen. Hon ställer, böjer och går så fint, men nacken är inte avspänd.


Lurigt, men det är bara att jobba på. Hon är ett av våra två (Aguila och Estela) lätt överintelligenta ston som inte gärna släpper över ansvaret till andra. "Tänk om något händer och inte lilla jag har koll matte".

Nu ska jag få henne att inse att jag är ungefär lika clever som hon. Att det är OK att jag för medan hon bara slappnar av.


Utan avslappning ingen ärlig formgivning. Vi jobbar ALDRIG med inspänning av något slag. Prova själv att spänna in hakan och sedan springa eller gå framåt. Ingen lätt match. Jag är av den bestämda åsikten att man inte kan spänna in bakbenen och få ett ärligt undertramp. Det skapar spänningar någonstans i kroppen.


Alltså är jag motståndare till gramant, Pessoa, snoddar och alla andra påfund. Sorry, men ni kan inte få mig att ändra åsikt på den punkten. Om någon nu skulle vilja...
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se