Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2013

Av Ann-Britt - 20 augusti 2013 18:35

Tänk att gå ut och vräka i sig ekologisk frukt en masse i sin alldeles egna trädgård. Det är lyx! En liten korg ekologiska, ej svenska, plommon ger jag 35:- för annars. Nu stoppar jag i mig så många jag vågar :-) och sedan är det bara att promenera vidare till madame Transparent blanche och ta ett par äpplen.


En paus i solen med Putte och ett par tomater stoppas i munnen. Mmmmm.


Jag klagar inte. Nu är det bara att hålla tummarna för uppehållsväder och att halmen bärgas i tid.


Har tömt tre boxar, en normal- och två megastora. Aj, aj träningsvärken gör sig redan påmind. Har en viss förhoppning om att jag ska kunna pallra mig ur sängen i tid imorgon och tvätta innan jag ska iväg på jobb. Det är alltså vad jag tror/hoppas/planerar just nu...


Vi har kurs om drygt en vecka och jag tänker stänga "svalhotellet" i mellandelen- Det verkar som alla ungar har flyttat ut och nu får det räcka. Vill de ha fler kullar få de hålla till godo med loftet.


 

ANNONS
Av Ann-Britt - 20 augusti 2013 18:15

Jag får titt som tätt förfrågningar om att ta emot praktikanter. Det är eleverna själva som skriver och jag skulle råda skolan att ge lite tips om hur man på ett bra sätt presenterar sig för ett företag.


Det är lika viktigt hur man skriver och ber om praktikplats som när man skriver en jobbansökan.


Jag vill gärna veta lite om den som söker (än så länge alltid en flicka); intressen, har hon egen häst, rider hon, vad vill hon få ut av praktiken, varför har hon valt vårt företag, hur många timmar om dagen gäller det. Listan kan göras lång, men det underlättar mycket om jag får personlig info direkt. Det ger en vink om vad det är för tjej som söker. Man jobbar tätt ihop på ett litet företag och det underlättar om personkemin fungerar någorlunda.


Normalt tar jag inte emot PRAO-elever (det heter nog något annat nu) men en gång var det en så fin förfrågan som inkom att jag tog emot flickan. Det visade sig att hon var lika trevlig i verkligheten och vi hade en jättefin tid tillsammans.


Det är inte så lätt när man är 16-19 år gammal och jag lastar inte eleven. Däremot tycker jag att skolan har ett stort ansvar. Tjejerna ska ut på en stenhård arbetsmarknad och första intrycket är väldigt viktigt.


Det är tråkigt att få en undermålig förfrågan där jag dessutom förstår att de bara har kopierat och skickat till ett helt gäng företag. Kanske de kunde skrivit till ett par stycken bara och haft större chans att få napp om de lagt ner några minuter till på en personlig berättelse. Varför ska jag lägga min egen dyrbara och hårt utmätta tid på att fundera över om vi kan lägga upp en intressant praktik när det är massutskick?


 


ANNONS
Av Ann-Britt - 18 augusti 2013 18:16

 


Nu när vi börjat titta på omplaceringskatt inser jag hur eländigt liv många katter har. Och hur otroligt många som far illa. Det är tusentals katter som söker nytt hem, eller hem över huvud taget. Jag beundrar alla dessa personer som orkar jobba ideellt för djuren.


Jag kan inte förstå varför katter har så lågt värde i vårt samhälle och jag tycker synd om alla som inte har förstått vilket sällskap en katt är och hur mycket kärlek de ger. Dessutom så mycket enklare att bo med än t ex hund. Ingen motion krävs, bara massor med kärlek och att vi lyder deras små infall och nycker :-) Det vet ni väl att det är människan som bor hos katten och inte tvärtom?


Har funderat under natten, när jag ändå låg vaken, om hur tusan vi ska göra. Och vad som blir bra. Lilla sötnosen vi siktat in oss på har förstås något problem, därav omplaceringen. Löser vi problemet eller blir det bara värre med en flytt? Accepterar Putte henne?


Ska hon plus en katt till få komma och bo i stallet? Vad säger Putte om det?


Många frågor far genom mitt huvud och inga bra svar har jag på dem.


#katt #omplacering

Av Ann-Britt - 17 augusti 2013 09:57

Vi söker en kompis till Putte och har funderat mycket över vad som skulle kunna passa. Kanske en liten flicka, runt ett år. Vi vill inte börja med helt små kattungar och en äldre katt skulle utmana Puttes revir.


Vi såg in i de här ögonen och avvaktar nu besked om vi får komma och träffa henne.


 


Då måste vi få komma och krama Figaro, för vi ska på det hållet.

Av Ann-Britt - 17 augusti 2013 09:42

Lilla mor fick följa med till stallet igår och prova sadeln. Jag har ju faktiskt ridit henne för många herrans år sedan innan hon bara fick gå och mysa med föl. Nu planerar vi ta upp hennes karriär som ridhäst igen.


Vi använde body-wrap på båda, gjorde TTouch, bencirklingar osv. Jag märkte på Azora att hennes svans inte var så spänd och att bencirklingarna accepterades lättare. Hon tar in nya saker supersnabbt!


Azora fick upp Ingrid på ryggen och så gick vi några steg. Först blev det side-pass men sedan fann hon balansen och promenerade på som om hon gjort detta massor av gånger. Ha, ha vad vi blev glada.


Aguila fick samma behandling i stallet. Hon har tidigare inte trampat under sig så bra, speciellt med vänster bak, men igår var hon som en yster unghäst. Fräsch och pigg som tusan och där var minsann inget fel på undertrampet. Tjohej, nu kör vi. Hon var så glad och vacker. Krökte på halsen och dansade fram. Min lilla gumma. Hon såg inte ut som en medelålders dam precis.


    


Aguila och Corazona

Av Ann-Britt - 16 augusti 2013 11:26

De Doxdokumentärer jag sett har verkligen varit intressanta och så även gårdagens, men ack så sorglig. Det var knappt jag kunde se den klart. Vilken uppvisning av mänskligt uselt beteende. Det gjorde ont i hjärtat på mig.


En forskare får för sig att undersöka vad som händer om man uppfostrar en schimpans som om den var en människa. Kan den då lära sig ord och att sätta ihop meningar t ex.


Samtidigt är det ett livsfarligt projekt när den som tonåring/vuxen blir lika stark som fem män och har sylvassa tänder. Med dessa tänder hugger den också flera av vårdarna.


Det är det glada 70-talet med hippierörelsen och "mamman" ammar Nim, schimpansen. Nim blir bjuden på hasch osv.


Nim lärde sig ord, väldigt många till och med. Han kunde sätta ihop ord med handling och han kunde bilda ordkedjor. Men, helt plötsligt, svänger den ansvarige i projektet och säger att Nim inte lärt sig kommunicera i hela meningar och försöket avbryts.


Usch, det var helt vidrigt. När Nim blir för stark och våldsam säljs han helt sonika till ett lab för djurförsök.


Slutet blir dock lite bättre, men långtifrån lyckligt.


http://www.svt.se/dox/project-nim


#dox #schimpans

Av Ann-Britt - 15 augusti 2013 19:28

eller i alla fall upphoppad på. Och det utan protester eller tvekan, varken från Azora eller Ingrid (eller mig).


Idag var madam inte så irriterad i stallet. Förra gången var det kanske flugor, kanske brunst, kanske luft i magen eller vad vet vi...


Nu förberedde vi med body-wrap, maglyft i stallet med gjorden, svansjobb och några bencirklingar. Sedan körde Ingrid markjobb och efter klev hon bara upp utan att trampa i stigbygeln (uppsittningspall, ah ja så vig är hon inte    ). Om det nu var gjorden som irriterade förra gången tänkte vi att det var bättre att kliva på utan att belasta den. Och det gick galant. Vi tog några små steg också minsann. Ingrid kunde till och med rätta sadeln som drog åt ena sidan.


Nu är vi på G!


 


#ridning #PRE #inridning #häst #sadel #TTouch #TTEAM

Av Ann-Britt - 15 augusti 2013 08:38

http://www.thehorse.com/articles/32345/study-t-touch-positively-accepted-by-saddle-horses


Denna artikel berättar om TTouch respektive massage på häst. Eftersom jag själv inte alls är förtjust i att bli hårdmanglad av massörer förstår jag fullt ut varför hästar föredrar TTouch.


Jag har fått positiva reaktioner från deltagare på Robyn-kursen. Någon sa att det blir svårt att gå andra kurser för hon kommer att jämföra allt och alla med Robyn.


 


#TTouch #TTEAM #PRE #hästPresentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se