Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2013

Inget blev som vi tänkt oss ikväll

Av Ann-Britt - 22 augusti 2013 20:43

Ingrid och jag gav oss iväg till hagen laddade till max. Nu skulle vi rida, fixa och trixa. Trodde vi!


Vi tänkte oss att ta Aguila och Azora. Men när vi står där kommer Estela och Cassiopeia till oss och Cassi har femtusen kardborrar i man och svans. Puh! Hon måste rensas. OK, då tar vi dem.


Men så kommer Azora också och vi ser ett präktigt sår ovanför vänster öga. Åh nej, det där måste sys. In med henne och Estela. In och ring veterinären.


Anna kommer på stört och då ser vi att såret är djupt, ner till benet, och som en ficka. Hade det hamnat lite längre ner hade vi haft en enögd häst. Tack och lov att det inte blev värre alltså. Själva ögat är helt oskadat.


Efter lite sederande och lokalbedövande kunde såret sys. Först inuti och sedan revan. Nu ser det jättefint ut och förhoppningsvis kommer det att läka fint. Vilken tur att vi såg det idag. Det såg helt nygjort ut.

Azora stod helt stilla, vilket underlättade sömnaden.


Cassi fick också komma in och Ingrid redde ut man, pannlugg och svans. Förstår varför stona snaggas i Spanien. Givetvis var det lilla Cassi, även kallad Hipp-hipp, som hade rensat kardborrbuskarna. Vem annars? Vår pigga lilla clown.


De tre flickorna får stanna inne i natt. Vi hoppas att vi inte möts av otrevliga överraskningar imorgon utan att Azoras sår ser fint ut.


 


Svalorna är vräkta från mellandelen. Alla bon, förutom ett, är tomma och den stalldelen tvättad. Trots högtryckstvätt går inte svalbajset bort. Men å andra sidan gör de god nytta. Vår veterinär kommenterade att vi hade så få flugor (en enda bara som irriterade). Tacka tusan för det, med alla bon vi har.


Nu får jag måla över det som inte gick att tvätta bort, men det får bli efter kursen nästa helg. Det är i alla fall rent, även om det knappt ser så ut.#högtryckstvätt #PRE #häst #svalor #veterinär #sår

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se