Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 13 juli 2013

Häng med på vandring i vår lilla by

Av Ann-Britt - 13 juli 2013 11:16

Igår tog vi ut hingstarna på sin första vandring i byn. Vi hade ju ingen aning om hur det skulle avlöpa, eftersom de inte är speciellt "utevana", men de uppskattade verkligen utflykten. Det är en lagom runda för oss, med vår medelmåttiga kondition :-) Det tar ca 40-45 minuter i rask takt och det är lagom i sommarvärmen.


     


Den fina muren, med fönsterpartiet, skiljer byn från järnvägen. Den är vacker och har fått byggnadspris.


   


De små husen är kolhus, från tiden när byn var ett gruvsamhälle och husen värmdes med kol. Byn var då ett i högsta grad levande samhälle med skomakare, flera affärer, caféer, frisörer, stor skola, läkarmottagning mm, mm. Ja ja, koltiden vill vi väl inte ha tillbaka, men fler levande små byar hade inte varit fel. En by-pub, som i England t ex hade piggat upp. 


Våra hästar uppskattades igår och vi fick många kommentarer om våra stora "vovvar" i koppel. Folk blir så fascinerade av att man kan promenera med hästar och inte alltid rida på dem.


Vi konstaterade, när vi var på stranden, att detta är ett sätt att umgås med hästar som vi uppskattar. Det är på lika villkor och vi njuter lika mycket allihop. Det finns inga krav på prestation utan vi har bara en fin stund tillsammans. Det gäller bara att inte bry sig om alla illvilliga kommentarer om att vi inte rider dem som 3-åringar osv, osv. Men det måste ju ändå vara vars och ens ensak att känna vad som känns bäst. Känns det rätt i hjärtat så är det rätt! Oavsett vad man väljer att göra. Men många forskningsresultat börja peka på att vi inte har så himla fel heller. Vi skyndar långsamt och vi kommer framåt.


Det var gott att knalla iväg med våra hingstar, iklädda repgrimma, och njuta av vandringen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se