Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2013

Av Ann-Britt - 19 juni 2013 09:27

Hm, jag tror minsann att jag ska vänta tills hästarna är 7-8 år innan vi rider in dem. Allt är så himla enkelt då. Vi la sadel på Estela igår och hon tittade på den precis som det var alldeles självklart att den skulle ligga på hennes rygg. Lilla damen är präktigt rund om magen trots att gräset inte är frodigt i deras hage, men sadelgjorden gick runt henne. Ah, PRE lever på kärlek och luft.


Regnet hänger i luften och jag som ska på utflykt till Kullaberg idag. Väderleksrapporterna växlar snabbt. Det är bara att ge sig ut och se vad som händer.


Jag hängde i krokig arm igår och högg ner syren och sälg. Mina odlingslådor behöver ljus och luft. Träningsvärk idag...


 


Futura på bushumör.ANNONS
Av Ann-Britt - 17 juni 2013 17:49

Kenneth och jag tog en uppfriskande promenad med Azora och Estela i det fina morgonvädret. Vi gick runt byn och det är nyttig miljöträning. Vi går inne på de ganska smala gatorna mellan husen och ibland är det någon som klyver ved, en annan gång far en dörr upp och två små flickor tjuter som brandsirener när de får se oss, en cylist far förbi i 100 knyck och diverse andra skrämselmoment. Än så länge är det inget som rubbar tjejernas lugn, men tåget återstår. Det har vi missat med ett par minuter. Vi går längs bullermuren och det ska bli lite spännandeatt se hur de reagerar om ett tåg viner föbi.


En bra undersökning att ha i minnet är den om hur våra förväntningar påverkar hästarna. I ett försök sa undersökningsledaren till ryttaren att när ni kommer runt hörnet där borta så kommer det att stå en peron och fälla upp ett paraply. Trots att personen inte fällde upp paraplyet blev hästarna skrämda. Alltså! våra förväntningar överförs på hästen och den blir rädd även om inte något läskigt händer. Därför får vi ha i våra hjärnor att tåg är kul saker och inget att hoppa runt för :-)


Jag lyckades hitta deltagarbeviset på en av de TTEAM-kurser jag gått. Det visade sig vara en 6-dagar kurs och antagligen har jag gått två 6-dagars för Robyn. He, he jag måste ju vara klok som en bok. Och ändå hade jag glömt de allra första stegen i hur man startar en ung häst. Teflonminne...


Det var något som inte stämde när vi skulle göra TTEAM-varianten på Azora med tömkörning. Jag tog ju ändå henne i huvudet när jag skulle stanna och jag klurade och klurade på vad det varjag gjorde galet. Aha, jag hade glömt att man fäster linorna i typ en brösta och stannar från bringan. Hästen ska lära sig att balansera sig och stanna med tyngdpunkten bak och lära sig att INTE hänga i handen. Den som sköter "huvudet" är bara med som extra förstärkare och hjälp om hästen inte förstår kommandot från personen som går bakom.


Så nu får vi ta om det från början. Då går det nog lite bättre.


 


Snart flädersaftsdags

ANNONS
Av Ann-Britt - 16 juni 2013 14:49

I FEI:s Artikel 401 kan vi läsa att:


"The object of Dressage is the development of the Horse into a happy Athlete through harmonious education. As a result, it makes the Horse calm, supple, loose and flexible, but also confident, attentive and keen, thus achieving perfect understanding with the Athlete."


Tyvärr ser vi inte detta alltför ofta på tävlingsbanorna. Ska man nu förbjuda filmning på framridningen så undrar i alla fall jag varför? Varför vill man inte att dessa glada, mjuka, lösgjorda atleter filmas?


I min värld finns det inget som inte skulle kunna filmas när man tränar en häst.


http://epona.tv/blog/2013/june/if-the-shoe-fits


Som uppfödare är förstås drömmen att få se sin uppfödning på de stora tävlingsbanorna. OM artikel 401 följdes!!! Men som det är nu känns det inte som ett mål att eftersträva.


Läs Linda Tellingtons Jones nya bok. Det står mycket tänkvärt i den. Jag är i första delen fortfarande och redan igång med blogginlägg. Så det kommer mera förstår ni.

Av Ann-Britt - 16 juni 2013 13:29

Det ärså mysigt att titta ut i hagen på morgonen flr antingen ligger de båda tätt tillsammans eller också ligger en och en står och vaktar.


 


   


Snart ska vi byta så tjejerna får gå här och beta av det frodiga gräset. Då får grabbarna gå över i en något mindre hage och komma in på natten. Den hagen har bara två trådars staket och vi riskerar inte nattliga utflykter.


Vi är mycket tacksamma att ha vårt hösilage plastat och klart. Himlen formligen öppnar sig emellanåt och det har varit ostadigt sedan vi skördade. Puh! i grevens tid alltså.

Av Ann-Britt - 15 juni 2013 11:15

Förra året hade vi fem utställare plus vi själva på vårt kafferep. I år är vi redan uppe i 10-11 stycken så det här blir ju kanon. Det blir en blandning av mat, konst, keramik, alpackor och annat trevligt. Förhoppningsvis lite trädgårdsgrejor också.


Det känns mycket inspirerande och vi ser fram emot den 11 augusti. Du kommer väl?


Jag fortsätter mitt Sisyfosarbete med att måla trädgårdsmöbler. Det blir ett par stycken varje dag. Hur många små brädbitar kan en stol vara sammansatt av? Varje gång jag tar på mig målarkläderna tycker jag att det känns ju rätt så kul och efter en timma, insmord i linoljefräg, är jag enormt fed-up med processen. Fast det tar sig.


Imorse gick Ingrid och jag en promenad genom byn med Azora och Estela, coola tjejerna. De tyckte det var kul och vi fick en skön promenad i perfekt promenadväder. I nästa vecka ska väl vårt släp vara redo för en tur till stranden.


Hingstarna har fått sommarlov och har gått ute ett par nätter. De är som ler och långhalm de två. Första morgonen såg jag dem ligga tätt ihop och vila.


Vår bok har börjat få lite spridning i lokala butiker; Tomatens Hus, stationNORD och Förmedlingscentralen i Tyringe. Spännande!


Vi är förstås med på Hästens Dag vid Krapperup i år också. Det är ett så trevligt arrangemang. Vi tar med oss vår bok samt Giths bok i vilken hon berättar om sin ridfilosofi.


Bianca verkar ha landat och trivs i Linköping och Corredor i Finland har varit med på filminspelning. Det rör på sig.


 


Lilla Amorosa tyckte det var varmt. Numera är hon själv mamma och bor i Norge.Av Ann-Britt - 12 juni 2013 08:53

Äntligen har jag kommit igång med att måla trädgårdsmöblerna. Igår fick de kultiga gamla IKEA-stolarna ett lager mörkgrå linoljefärg. Ja, vi bara omhändertar dem för dotterns räkning tills hon får en större trädgård. Himla sköna  stolar som tackade och tog emot oljan.


Hammocken är nog klar för ihopbyggning hoppas jag. Vi får väl se om ett par dagar när färgen härdat om det räckte med de lager färg den fått.


Fick spridit gödning i gamla vinterhagen imorse. Det gjorde vår maskinhjälpreda på 20 minuter. Helt otroligt med dagens stora maskiner. Jag hann inte ens dricka upp morgonkaffet förrän han kom åter från hagen.


Verkade killarna på fastande mage. Magiskt så morgonpigg jag blivit. Killarna var snälla och duktiga och höll sina fötter snällt och prydligt åt mig. Knappt så man tror det är sant, men det är nog ett år sedan de behövde verkas med tång. De har slitit sina hovar helt jämnt och jag har bara kikat över dem med en rasp lite då och då. 


Vi har lämnat vårt släp på bromsgenomgång och väntar och väntar på det. Nu vill vi köra till stranden och promenera! Gärna innan regnperioden börjar.


 


Jag fortsätter att mixtra och trixa med min nya dator och minsann så har jag fått till en hel del nu. Har ingen aning om vad jag gör för det mesta, men nu funkar Internet precis som på min gamla dator, fast en triljon gånger snabbare. Har börjat kära mig finesserna med touchpaden och förhoppningsvis inte skickat fler ofrivilliga inbjudningar. Men resultatet blev rätt kul för det var flera som jag aldrig hade trott skulle svara (om jag nu för mig att bjuda in dem med flit) som nu är linkade till mig. De som tror jag fått snurren får jag försöka förtränga. Jag kan ju inte veta vilka som fått och kan inte göra mycket åt det. Ja, jag säger då det. Tanter med ny teknik....

Av Ann-Britt - 10 juni 2013 18:50

Vi fick Spanienbesök igår och planerna på en ny bok diskuterade livligt och kanske, kanske att det blir en resa i september.


Det var allt rysligt roligt att göra en bok, även om det också är rysligt mycket arbete. Katrin och jag lever på hoppet att vi ska hinna starta projektet till hösten och den som lever får se   


 


När jag tänker tillbaka på den här bild- och textröran så tvivlar jag ibland, men man ska inte tänka för mycket utan bara handla. Det som är skönt är att vi kan göra det i vår egen takt, eftersom det är eget förlag. Ingen piska på ryggen och vi kan bestämma allt själv. Härligt, bara en massa kul alltså!

Av Ann-Britt - 10 juni 2013 18:37

Vi var uppe med tuppen (05.00) släppte ut hingstarna och ägnade oss åt mekanisk ogräsbekämpning några timmar. D v s plockad bort alla hårda tistelpinnar och annat större ogräs som vi hittade i det blivande hösilaget. Vi sprutade inte vallen och det innebar att vi hade lite oknytt att ta hand om. Inte så farligt mycket, men en hård pinne som sticker genom plasten förstör en hel bal, så det var bara att knega på. Och vi har några hektar att gå igenom.


116 balar rikare är vi nu och alldeles förfärligt trötta, trots att maskiner gör jobbet. Vi lägger nät under balarna för att inte stenarna på parkeringen (där balarna står) ska sticka hål och solen, oväsendet från maskinerna och vinden gjorde att vi var totalt slut när väl allt var klart.


Jag kunde vila lite med katten Putte, men stackars Kenneth hastade iväg till ett möte.


   


Jag är mycket förtjust i min nya dator. Men den där touchpaden är hysteriskt känslig. Jag fick för mig att jag skulle lära mig att undvara mus, men betvivlar det. Kan bli mycket pinsamt som när jag råkade skicka iväg LinkedInförfrågan till alla mina kontakter i mitt mejlsystem... Där var en hel del jag definitivt inte tänkte vara connectad med, en hel del jag vill vara det med och säkert rätt många som tror jag fått fullständigt snurren. Hm, lite pinligt. Men å andra sidan var det en hel del gamla vänner som svarade ja tack, och då visste jag knappt ens att de fanns med i mitt adressregister. Något gott med del hela.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se