Gustavsborg PRE

Alla inlägg under maj 2013

Av Ann-Britt - 8 maj 2013 19:26

Vi har haft "plankan" liggande i ridhuset ett par veckor och sprungit kors och tvärs över den. Bianca har denna som ett av sina paradnummer. Idag travade hon över den med buller och bång.


Vi lasttränade Bianca och Azora ute på gårdsplanen. Det blåste friska vindar och Kenneth pilade fram och tillbaka i full fart med fyrhjulingen, så störningsmoment saknades inte. Men vi kan konstatera att tjejerna är klara med träningen. De gick ut och in flera gånger, lätt som en plätt. Plankträningen har säkert hjälpt till. Det är samma typ av burkiga ljud och lite osäkra rörliga underlag. 


Nu får vi skruva upp svårighetsgraden i ridhuset annars somnar vi. Ska knyta remsor med något prassligt i vår portal till att börja med.


Jag tror jag har världens bästa stallkompis dessutom. Ingrid är alltid lika glad och positiv och allting är enkelt. Härligt. Tänk så lyckat det blev med det där mejlet du skickade mig, Ingrid!


I lördags morse, när vi hade kurs, kom jag ut i stallet vid 8.30 och hörde något som prasslade i bortre stalldelen. Vem där? Jo, Ingrid som redan hunnit mocka nästan alla boxarna. Du underbara människa   


 


Nobleza och en väldigt ung Aciano.

ANNONS
Av Ann-Britt - 7 maj 2013 18:10

Detta är en fråga som Hästen i Skåne har tagit upp och jag hoppas att de går vidare med den. De pratar om en certifiering för hästavbytare och det skulle vara mycket tryggt att kunna få tillgång till sådana.


Om Kenneth eller jag blir sjuk hoppas vi bara att den andra parten håller sig frisk. Det är ju en skräck om vi båda ligger för ankar och tänk om någon av oss skulle bli allvarligt skadad. Jämmer och elände att stå helt själv med allt som ska skötas på gården.


Man lämnar inte över hingstar, sto och eventuella föl till vem som helst.


För enskild firma får man inte dra av olycksfallsförsäkring i bokföringen, men däremot medhjälparförsäkring. Fast det finns inga medhjälpare att få om man behöver, så den försäkringen kan man lika gärna spara in på. 


Återigen beror det väl på att vi hästföretagare inte ses som "riktiga" företagare av myndigheterna. Hade vi haft kor eller grisar hade det inte varit några problem att få avbytare.


Upp till kamp!


 


Gräset är klippt för första gången i år och nu väntar grillen och goa stolen och något gott i glaset. Lite hysteriskt passar vi på att njuta av den välkomna värmen.


ANNONS
Av Ann-Britt - 6 maj 2013 08:16

Ja, det är frågan man måste ställa sig i all hästhantering. Vid mitt första träningspass igår stod det helt klart att en förvirrad ledare leder till en förvirrad häst :-) Helt plötsligt skulle vi göra på ett annat sätt än vi tidigare gjort och jag förstod "nada". Stackars Aciano blev lika snurrig som jag. 


Egentligen har jag gjort precis den här lektionen i vår NH-träing, men fick inte in i mitt huvud att det var såhär enkelt nu också. Jag fick till allt ungefär tvärtom mot vad det skulle vara, men efter att ha tittat på ett par ryttare till gick det upp ett Liljeholmens och sedan blev allt klarare och pass tre gick tämligen galant. Aciano är en mild och fin herre och tog det hela med ro efter att ha backat och stegrat sig ett par gånger. Pass nummer två kom vi båda till ro och han fick visa hur duktig han kan vara.


Summan av kardemumman skulle bli att hästen aldrig ska lägga sig på kapsonen/bettet och att vi aldrig ska använda handen som stopp och styrning utan istället ha vår kropp som hjälp i samarbetet. Det lustiga är att vi tränar vår ridning, våra vikthjälper och vår sits även från marken. Extra viktigt för oss att lära oss, med ett gäng unghästar som ska startas så att de redan från början lär sig tolka våra hjälper och att vi kan behålla fjäderlätta signaler. Då blir kommunikationen mycket trevligare för alla parter.


Våra stallkatter övar på att bli innekatter


 


Kan inte påstå att det varit särskilt svårt att få dem att ställa om. Men de vill ut och härja när skymningen faller. Dock är de tacksamma om vi öppnar dörren vid midnatt igen. Givetvis får de springa ut när de vill och vill de stanna ute hela natten går det också bra. Ska de bli så grymt lata får vi nog skaffa ersättare i stallet. Möss, sorkar och annat oknytt lever väl loppan nu.


Just nu har Tiger klubbat mer Kenneth i soffan (inte särskilt svårt) och Putte gör sitt bästa för att trycka ner tangenterna till mig. Tror han vill säga att jag också ska inta en soffa. Dags att hålla låtsasvilohelg efter en arbetshelg.

Av Ann-Britt - 5 maj 2013 17:11

Tusen tack till Hanna och alla supertrevliga kursare. Det har varit en kanonhelg och med kursen kom sommarvärmen känns det som. Inatt får minsann stona vara ute.


Jag gick själv på kurs för ovanlighetens skull. Aciano fick sig en "genomkörare". Nja, det är väl lite för avancerat att kalla det, men vi gjorde tre pass med ledövning och början till ground work. Nu ska gossen bli ridhäst vart det lider. Första passet var allmänt rörigt både för mig och honom, men vi tog oss och tredje passet i dag gick strålande och jag är så stolt över honom.


Ingrid och Bianca var med och det avlöpte förstås bara fint. Hanna var imponerad över hur Bianca utvecklats med Ingrids hjälp. Och det håller jag med om.


Det är totalt kaotiskt att vara både arrangör och deltagare och jag blev påmind om att det inte är någon bra idé. Att koncentrera sig på sin lektion, rusa in och laga mat och baka och sedan gärna hinna titta på Bianca och möjligtvis någon häst till... Puh, det var svettigt. Lunchen blev en kvart sen igår, men idag var jag på banan. 


Så nu tror jag att jag gör som den rara vovven


 


Men nu ska matte rida och då får jag kolla 


 


Blev det en bra ritt? Anna och Ami kollar filmen.


 


Ingrid och Bianca i god fart


 Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se