Gustavsborg PRE

Alla inlägg under maj 2013

Av Ann-Britt - 22 maj 2013 09:04

I eftermiddag kör vi en demo för företag i ledarskap med hästen som coach. Spännande. Det handlar alltså inte om NH eller liknande utan om mänsklig ledarutveckling.


Jag ska försöka sammanfatta och skriva något om TTEAM-kursen också, men det är minsann inte lätt att få ihop tre innehållsrika dagar och få dem begripliga i ett litet blogginlägg. Kanske det får bli ett flertal inlägg istället. Och korta.


 

ANNONS
Av Ann-Britt - 21 maj 2013 10:02

 


När vi hade en spekulant från Tyskland, på Futura, så fick hon en helt ny världsbild och sa att vi hade förändrat hennes liv. Sedan fastnade hon nog tyvärr i ekorrhjulet igen, men för ett tag stannade hon ändå upp och började fundera på vad som är livskvalitet. När man ligger på sitt yttersta är det väl knappast att man inte jobbade tillräckligt som man tänker på. 


Bianca verkar tumla om rejält hos Madeleine och hennes man, som aldrig ens sett Madeleine rida, har börjat fundera på att kanske han skulle ta och börja själv. Go for it!


Det är de här försäljningarna som är så inspirerande. Man ska följa sin magkänsla. Det pratade Robyn mycket om på kursen i helgen och detta ger mig en varm och bra magkänsla. Då känner jag att jag lämnar iväg en häst där vi här har gjort vårt bästa och att de som tar över kommer att göra sitt bästa. 

ANNONS
Av Ann-Britt - 20 maj 2013 14:48

Akademiskt, TTEAM plus Ingrid är ett vinnande koncept. Bianca visade hur böjprov ska utföras på glad häst. Hon hade öronen spetsade framåt och varje gång det böjda benet sattes ner flög hon iväg som ur en starbox. Kenneth fick ha sjumilastövlarna på för att hålla jämna steg och hennes gångarter var bara wow. Där skulle jag ju filmat!


Vi hade lika skoj som Bianca och veterinären sa att det var hennes gladaste besiktning någonsin.


Bianca hade dessutom den mjukaste och finaste rygg vår vet skådat på länge. Jamen, kan det bli bättre? Det är även lika roligt när man får "mycket gott" i protokollet på hästens uppförande och hanterbarhet.


Så nu är det klart att vår lilla tös flyttar till Linköping och till Madeleine. Vi önskar dem båda stort lycka till och många glada och fina år tillsammans.

Av Ann-Britt - 15 maj 2013 22:40

Idag har vi longerat Azora med sadel och sedan har jag stått på pallen bredvid och burit mig allmänt klumpigt åt. Slängt upp foten på hennes rumpa, bankat (försiktigt), dragit i sadeln, viftat med jackan och hängt lite på henne. Hon tar del hela med ro. Det är ju bara knäppa matte som viftar och bär sig åt. Vi provade båda sidor för säkerhets skull.


Hon är van vid tömkörningsgjorden och att lägga på sadel och knäppa gjorden är inga problem alls.


Att röra sig med sadel på är en annan femma. Det var väldans vad det blev vingligt. Men nu ska vi verkligen ta tag i inridningen så inom en månad är jag uppe, eller Ingrid. Azora skulle ju bli hennes riddarhäst :-)Av Ann-Britt - 15 maj 2013 09:30

Jag brukar vara rätt uppe i varv inför stora kurser. Det är massor att tänka på, men den här gången känner jag mig helt avslappnad. Kanske för att det är en avslappnande kurs :-) men mest tror jag det beror på att jag har hjälp i köket av bästa dottern.Alexandra har planerat och grejat och skrivit lista till lilla mor. Allt jag behöver göra är att sammanställa och åka och handla. Ha, BINGO! Vilken lyx. Underbart med snälla, hjälpsamma och matlagande barn    


Brudbukett gjord av ovan nämna dotter.

Av Ann-Britt - 14 maj 2013 08:30

Vi kom hem mitt i natten efter en god och mättande :-) middag med goda vänner. (Den desserten gott folk gick inte av för hackor. Å doggybag fick vi med oss hem så vi kan avnjuta den dacapo till förmiddagsfikat i solen.)


Men det var ju inte det jag skulle skriva om...


Innan vi åkte till middagen tog vi in hingstarna. Har tänkt oss att göra det i sommar för att nattsömnen (vår alltså) ska bli lugnare. Då vet vi precis var de befinner sig. 


När vi kom hem åkte vi ner till stona med hö. Det var kolmörkt och alldeles tyst. Vi körde utan ljus på fyrhjulingen. Efter någon minut hör vi åtta hästar komma dundrande i full galopp. De känner igen ljudet på matmaskinen.


Det var så marken gungade. Mäktig känsla. Vi ser inte så bra som de gör i mörkret. Det var bara att stå stilla och hoppades att det stämmer att de har bra nattsyn.


Näktergalen sjöng som en tok. Hästarna mumsade hö och det var helt magiskt.


Kenneth gav mig lite sovmorgon idag och tog ut killarna själv. Det går alldeles prima att de dem i par. Väluppfostrade pojkar.


 Av Ann-Britt - 12 maj 2013 09:14

"My horses understand me tolerably well; I converse with them at least four hours every day. They are strangers to bridle or saddle; they live in great amity with me, and friendship to each other."


Sagt av Jonathan Swift, 1667-1745, författare till Gullivers resor


Du som följt mig ett tag vet nog att jag hamnar i de här funderingarna då och då. Vad gör vi med våra älskade hästvänner, ska man stoppa en järnbit i munnen på dem, ska man överhuvudtaget rida dem osv, osv. Sedan kommer andra dagar när jag tycker det är självklart att vi ska rida dem osv, osv. Inte lätt det här. 


Men det faktum att jag vill vara deras vän och ledare utgår jag alltid ifrån. Och jag tror att man kan vara både vän och ledare samtidigt. 


Alla dessa funderingar gör också att jag aldrig kommer att bli någon "hästhandlare". Jag har haft sömnlösa nätter när vi haft en köpare, som jag varit tveksam till blir bra för hästen, och vänt och vridit på allt. Såhär kan man ju inte hålla på och samtidigt sälja en massa hästar. Då hade jag varit tvungen att tacka och ta emot och sälja.


Vilken tur att vi alla är olika annars hade inte många hästar bytt hem :-) Fast vi kanske inte hade haft 10 hästar i stallet heller :-))


Grabbarna Grus i kämpartagen.


       

Av Ann-Britt - 10 maj 2013 17:10

   


Vi har fixat till en av de mindre hagarna till killarna. Den behöver klippas och det sköter våra matmonster väldigt bra. De till och med glömde bort att slåss (nästan) när vi släppte där.


De får gå några timmar där idag och får mindre hö inatt. Får vänja in lite försiktigt även om de har gräs där de går nu också. Vi släpper i vanliga hagen på morgonen så de får klara av det dagliga slagsmålet och språngmarschen i stor hage. De har en våldsam energi när de släpps ut. Hu, jag vill inte tänka på att ha de där två ensamma i boxhagar, som är det vanligaste för hingstar.


Vi jobbade killarna i ridhuset och gick igenom det vi lärde oss på kursen. Något mer okoncentrerat idag, men annars är vi nöjda. Bailarino gjorde debut och var riktigt duktig. Lyhörd och följsam.


Jag har rensat ogräs och har förstås gjort mycket mer än jag borde. Nu blir det viloläge resten av dagen.


 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se