Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 25 maj 2013

Lite om TTEAM

Av Ann-Britt - 25 maj 2013 11:11

"You wonder why you feel good when you touch us - lean into us.

It is because we connect you to the stars"

Linda Tellington Jones


Jag har börjat läsa Lindas senaste bok "Dressage with Mind Body and Soul". Den är så genomtänkt att t o m färgvalet på sidorna ska göra att båda hjärnhalvorna stimuleras och på så sätt ska vi kunna ta till oss informationen bättre. Mycket intressant är den och fullspäckad med info så det kan nog behövas lite hjälp att bearbeta den.


Linda har arbetat med flera av de riktigt stora i t ex dressyrvärlden, som Kyra Kyrklund, Reiner Klimke, Ingrid Klimke, Klaus Balkenhol, Nicole Uphoff och Charlotte Bredahl-Baker.


Jag hoppas att hennes metod kan börja spridas lite mer i Sverige också. Har man en gång varit på en clinic och sett resultaten av TTouch och wraps är man "frälst" för livet. 


Idag satte vi body-wrap o head-wrap på Azora innan sadling och hon var mycket mer balanserad i sin gång. Jag hängde på henne från båda sidor och hon är helt cool. Snart dags att kliva upp tror jag.


 


Jag har full förståelse för att folk inte tror vi är riktigt kloka när vi snurrar in hästarna i diverse lindor, men det måste upplevas för att förstås. En häst som går med huvudet högt befinner sig i ett flykttänkande och är inte i rätt stämning för att lära sig saker. Med en liten lindas hjälp kan hästen börja söka sig neråt med huvudet och simsalabim börjar den tänka och allt blir lätt som en plätt. Nåväl, något ditåt :-)


 


Ett helt body-wrap får hästen att känna var kroppen börjar och slutar. Jag lovar - många hästar har ingen aning om det och det kan göra att den slänger sig in genom dörrar, vägrar gå in i transporten osv. 


Våra ston, fyra stycken från 2-11 år gamla, var med på kursen. De var fullständigt förvirrade första passet. En massa nya människor, de skulle ledas runt av folk de inte kände, killarna höll låda i hagen osv. Dag två, andra passet var de däremot himla duktiga. Kul att de var så vimsiga första passet för då fick vi facit på vad vi gjorde och att det funkar.


Jag är inte van vid att de beter sig så, men som Robyn sa så måste man se varje sammanhang för sig. Satta i en ny situation hände detta. I en annan situation händer något annat och hur löser vi det. Det var riktigt trevligt att se minstingen Divina ledas av Malin, lugnt, fint och uppmärksamt - från dem båda.


Nu ska jag borra mig vidare in i boken ....

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se