Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 6 maj 2013

Är jag den typ av ledare jag själv skulle vilja följa

Av Ann-Britt - 6 maj 2013 08:16

Ja, det är frågan man måste ställa sig i all hästhantering. Vid mitt första träningspass igår stod det helt klart att en förvirrad ledare leder till en förvirrad häst :-) Helt plötsligt skulle vi göra på ett annat sätt än vi tidigare gjort och jag förstod "nada". Stackars Aciano blev lika snurrig som jag. 


Egentligen har jag gjort precis den här lektionen i vår NH-träing, men fick inte in i mitt huvud att det var såhär enkelt nu också. Jag fick till allt ungefär tvärtom mot vad det skulle vara, men efter att ha tittat på ett par ryttare till gick det upp ett Liljeholmens och sedan blev allt klarare och pass tre gick tämligen galant. Aciano är en mild och fin herre och tog det hela med ro efter att ha backat och stegrat sig ett par gånger. Pass nummer två kom vi båda till ro och han fick visa hur duktig han kan vara.


Summan av kardemumman skulle bli att hästen aldrig ska lägga sig på kapsonen/bettet och att vi aldrig ska använda handen som stopp och styrning utan istället ha vår kropp som hjälp i samarbetet. Det lustiga är att vi tränar vår ridning, våra vikthjälper och vår sits även från marken. Extra viktigt för oss att lära oss, med ett gäng unghästar som ska startas så att de redan från början lär sig tolka våra hjälper och att vi kan behålla fjäderlätta signaler. Då blir kommunikationen mycket trevligare för alla parter.


Våra stallkatter övar på att bli innekatter


 


Kan inte påstå att det varit särskilt svårt att få dem att ställa om. Men de vill ut och härja när skymningen faller. Dock är de tacksamma om vi öppnar dörren vid midnatt igen. Givetvis får de springa ut när de vill och vill de stanna ute hela natten går det också bra. Ska de bli så grymt lata får vi nog skaffa ersättare i stallet. Möss, sorkar och annat oknytt lever väl loppan nu.


Just nu har Tiger klubbat mer Kenneth i soffan (inte särskilt svårt) och Putte gör sitt bästa för att trycka ner tangenterna till mig. Tror han vill säga att jag också ska inta en soffa. Dags att hålla låtsasvilohelg efter en arbetshelg.





 
 
Malin Johansson

Malin Johansson

13 maj 2013 07:03

Mys i fåtöljerna :-) De ser ut att trivas bra.
Jag måste nog gå en kurs med min häst snart känns det som, men hon har inte landat helt ut ännu tror jag....det är bara tatt vänta ut och njuta av en dag i taget.

http://www.havrefallen.bloggspot.com

Ann-Britt

13 maj 2013 08:21

Det tar ett tag innan de kommer till ro. Ni är välkomna sedan!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards