Gustavsborg PRE

Alla inlägg under april 2013

Av Ann-Britt - 20 april 2013 07:59

Imorse blev det rivstart med utsläppet för Kenneth hade glömt berätta att han skulle vara borta hela dagen på ett möte. Tjolahopp, ut i pyjamasen och släppa ut fålarna tio. Det går så mycket fortare när vi hjälps åt.


Vi släpte ut de fyra första damerna och när vi kom tillbaka med nästa gäng stod räven hos hästarna. Den var helt lugn och bara tittade på oss när vi kom. Den joggade in i skogsdungen när vi var 20 meter ifrån den.


När vi kom upp till stallet såg vi Azora borta vid dungen. Antagligen skulle hon locka fram sin lekkamrat. 


Underbar morgon, mina vänner, vindstilla och solen strålar. Upp och hoppa!


 


Bailarino, som bebis 2010.

ANNONS
Av Ann-Britt - 19 april 2013 19:57

Nej, vi menar inte att skrämma våra hästar, utan snarare att hjälpa dem att få ökat självförtroende. För tillfället består banan av icke vippande bro, portal, plast och några koner plus våra bilar som står lite slarvigt utspridda.


Vi bygger på vartefter med hängande och slängande tejp i portalen, vippande bro, paraplyer osv.


Imorse hann jag gå en runda med Aguila, Futura och Azora innan utsläpp. Sedan red Ingrid Bianca och det gick kanon igen. Tänk att lilla Bianca skulle utveckla sig till att bli stallets coolaste häst.


Några videosnuttar med tjejerna. 


 


 


ANNONS
Av Ann-Britt - 16 april 2013 20:47

Nu är nog tiden helt ur led. Jag tyckte jag såg en svala igår, men trodde att jag såg i syne. Men ikväll satt det en på fönstergallret i Cassiopeias box. Helt säkert. Det var väl lite väl tidigt ändå?


Det här fina vädret är helt förkastligt för arbetsmoralen. Jag hade tusen projekt på mitt schema imorse, men har bara genomfört typ tre stycken. Grilla och dricka vin var inte med på listan ens, men det har vi hunnit med.


Det gäller att njuta. Det kanske blir som i fjol när sommaren varade två veckor i april.


Fast fler dahlior blev inköpta samt några fröpåsar. Varmbädden påbörjad och jag är glad vi har så många hästar för det gick minsann åt rejält med gödsel. 


 


Vår lilla fina Gucci, så älskad och så saknad. Barje gång jag sätter mig till bords tycker jag mig höra tassande steg och någon som skjuter upp köksdörren för att smyga in och kika vad vi äter för gott.

Av Ann-Britt - 15 april 2013 18:41

Ridhuset vattnat - check

Potatis satta - check

Fikat med dottern - check

Läst bok i kvällssolen - check

Trött som en jag vet inte vad - check


Plus lite annat och det har varit en underbar dag. 17 grader varmt t ex, bara det!


 

Av Ann-Britt - 15 april 2013 11:02

Jag har tränat hingstarna på morgonen innan utsläpp och har varit i valet och kvalet om jag tycker bäst om repgrimman eller kapsonen. Om hästen själv får välja blir det nog repgrimma och hos mig får ju för det mesta djuret själv välja. Jag vill att all inlärning ska vara behaglig och gärna lite kul.


Läste ett inlägg på Fb där det stod att hästens bäcken inte är färdigutvecklat förrän vid 8 års ålder. Om man belastar hästen för hårt innan dess börjar den först att kompensera med bakknäna och sedan med framdelen (lite slarvigt och enkelt uttryckt) och därav har vi den låga medellivslängden, 8 år, på dagens hästar. Skrämmande! Så jag känner mig numera inte alls "orolig" över att vi inte rider in förrän de är ca 4 år. Det finns så mycket bra utbildning man kan göra under tiden. På kuppen får man kanonfin kontakt, en "lydig" häst som villigt följer och som tycker det är trevlig att umgås med oss.


Igår tog Ingrid och jag in hingstarna och började om från början med de sju lekarna (Parelli) och det är bara så kul. Bailarino är väldigt mycket för att gnaga på grimskaftet i början, men han lugnar sig snabbt. Vi bollade med stora gym-bollen och lade den på ryggen på dem. Inridna med boll alltså. Jo, jag ska lägga sadel på båda, även lilleman, och jo, jag ska sitta på båda. Men därifrån till att rida på stort allvar är vägen lång.


Måste bruka allvar och vattna ridhuset så vi kan bygga vår bana. Men det tar så lååång tid, vårt vattentryck är bedrövligt. Fast om jag drar ut slangen och börjar kan jag ju tömma den där odlingslådan som aldrig blev tömd igår.  


Figaro o jag. Nog har jag väldigt gosiga hingstar? Fast just denna har jag inte längre, utan det har Evisen.

Av Ann-Britt - 14 april 2013 16:49

Bilbingon har startat för säsongen borta på idrottsplatsen. De´ ni! Så NU ÄR DET VÅR.Av Ann-Britt - 14 april 2013 12:53

Det lilla pytteregnet som kom i förrgår har gjort att gräset satt fart. Wow, det finns en svagt grönt skimmer över vår gårdsplan och i den ena hagen, som är hästfri, börjar det spira.


Vi har gett upp ogräsfriheten över gårdsplanen och klipper ner det gröna med gräsklipparen. Det skulle bli förfärligt miljömässigt att hålla efter det. Finns ingen möjlighet utan att spruta och det vill vi verkligen inte hålla på med hela sommaren.


Nu ska vi istället göra en kant vid stallet med singel. Jag ska höra med vår grävarkontakt om han kan dra ett par drag med sin maskin. Det borde vara gjort på någon timma. Ska vi handgräva kan vi hålla på hela sommaren. 


Men var hittar vi fin singel? Någon av mina läsare som vet? Jag vill ha fin, mjuk singel, inte krossad sten.


Får se om orken räcker idag till att tömma en av odlingsbäddarna och anlägga varmbädd. Då får morgondagens gödsel gå direkt dit. Jag har gamla fönster jag ska använda som "tak". Provar med ett par potatis och lite sallad.


 


Någon av våra "ungar". Kan eventuellt vara Indio.   


Av Ann-Britt - 11 april 2013 21:11

Vi ska förstås göra om succén med kafferep på Gustavsborg. Igår hade Ninna och jag första planeringsmötet. Nu ska jag kolla lite parkeringsmöjligheter, men troligen blir det söndagen den 11 augusti.


Fler utställare tror vi kommer och det blir givetvis ett hejdundrande kakkalas igen.


     

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se