Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 23 april 2013

Hästen i Skåne-möte

Av Ann-Britt - 23 april 2013 19:21

Jag har varit ute på en del trevliga träffar och luncher senaste veckan. Viktigt när man är egenföretagare. Det går inte att sitta på kammaren och grunna i sin ensamhet hela tiden.


"Hästen i Skåne" hade möte i Åstorp i förra veckan. Ett försök att samla hästföretagare i Skåne under ett föreningsparaply och det skulle vara både trevligt och nyttigt om det lyckas. Idag drivs projektet med Leaderpengar, men som väl alla vet tar de pengarna slut. Då gäller det att få projektet att stå på egna ben.


Vi pratade lite om problemet med svarta pengar i branschen och jag ser det som ett mycket stort problem. Hur ska vi få myndigheter och andra att anse oss som seriösa företagare när vi inte tar betalt på vettigt sätt av våra kunder. Och nästa fundering är hur tusan vi ska kunna få vettigt betalt av våra kunder???


Vi fick hjälp av en elektriker att byta en utomhuskontakt. Det tog knappt 20 minuter. Vi blev fakturerade för en timmas jobb ā 430:- EXKL MOMS. Och det betalde vi. Vad gör man?


OK, då kan vi ta ett exempel med våra kurser. Jag jobbar nog, lågt räknat, 5 dagar med varje kurs, Kenneths tid ej inräknad. 8 tim/dag x 430:- exkl moms. Jamen nu blir det ju riktigt kul att vara kursarrangör. Som ni nog alla förstår är jag inte ens i närheten av den timlönen. 


Som uppfödare är situationen densamma. Man måste ha andra inkomster för att kunna "leva" på hästverksamheten. Flyinge fick lägga ner sin uppfödning för det gick inte att få ekonomi i det. De menade att hobbyuppfödare som jobbar ideellt fick ta över den delen. 


Men ska det vara så? 


Det går inte att konkurrera med andra som jobbar med svarta pengar. Hos oss får alla kvitto. Har man företag kan man ta in våra kurser i sin verksamhet, man kan lämna in och få friskvårdsbidrag från sin arbetsgivare osv. Jag kan inte egentligen kalla det konkurrens, utan det är bara oseriös verksamhet.


Nu vill jag inte skrämma alla glada entusiaster som startar företag, men en dans på rosor väntar er inte.


 

 
ANNONS
 
Maria Sundin

Maria Sundin

23 april 2013 19:29

Hej, roligt att du kom på träffen. Jag tror att det långsamt kommer att ändras när fler duktiga och seriösa företagare etableras. Branschen har ju exploderat och förhoppningsvis saneras marknaden så sakteliga.
keep up the good work! Besök gärna www.hastjobb.com också som nu har en företagssida. Hälsningar Maria

http://www.hasteniskane.se

Ann-Britt

23 april 2013 20:21

Lycka till med projektet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se